KEUKENCHALLENGE
ONTBIJTCOOKIES
F 15 MIN + 15 MIN BAKTIJD ( + 15 MIN
P. 91
AFKOELTIJD) GEMAKKELIJK €€€ H 9 STUKS
OVERNIGHT OATS
MET CACAO
F 5 MIN (+ 12 U KOELTIJD) GEMAKKELIJK
€€€ H 4 PERS.
229
KCAL/
PORT.
• 3 eieren
• 2 bananen
• 150 g bio ‘5 granen’
TWEEKLEURIGE SMOOTHIE
EN GRANOLA MET
GEPOFTE QUINOA
vlokkenmix
• 100 g volkorenbloem
• 1 el bakpoeder
P. 91
F 20 MIN + 1.10 U BAKTIJD
(+ 1 U AFKOELTIJD) GEMAKKELIJK
€€€ H 4 PERS.
507
KCAL/
PORT.
•
•
•
•
•
1 banaan
250 g frambozen
250 g blauwe bessen
1 kg yoghurt natuur
2 el honing
Voor de granola:
• 150 g walnoten
• 200 g gepelde
•
•
•
•
•
•
pistachenoten
120 g pijnboompitten
75 g gepofte quinoa
100 g vloeibare honing
2 el olijfolie
125 g zonnebloempitten
125 g sesamzaadjes
Maak de granola: verwarm de oven
voor op 110°C. Bedek een bakplaat
met bakpapier. Meng gewoon alle
ingrediënten, behalve de quinoa, in een
grote slakom. (Zet de honing eventueel
even in de microgolfoven als hij gestold
is om hem vloeibaar te maken, 30 s op
600 W zou genoeg moeten zijn.)
2 Verdeel de bereiding over de
bakplaat en hop, in de oven! Laat 1 u
bakken en meng intussen 1 à 2 keer.
Verhoog de oventemperatuur tot 160°C
en laat nog 10 min mooi goudbruin
bakken. Voeg de quinoa toe, laat volledig
afkoelen en meng intussen af en toe.
3 Houd een handvol frambozen
apart in de diepvriezer. Mix de rest in
de beker van de blender of de mixer
met ½ banaan in schijfjes, ½ van de
yoghurt en 1⁄2 van de honing tot een
gladde smoothie. Doe hetzelfde met
de blauwe bessen.
4 Tijd om je artistieke talenten boven te
halen: giet de 2 smoothies tegelijk sierlijk
in grote, lage kommen. Bestrooi met
de rest van de vruchten en een beetje
granola: klaar om de dag goed te starten!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 494 KJ / 118 KCAL | VETTEN 6,4 G
VERZADIGDE VETZUREN 1 G | KOOLHYDRATEN 10,4 G
SUIKERS 8,7 G | VEZELS 1,7 G | EIWITTEN 4,3 G | ZOUT 0,2 G
340
KCAL/
PORT.
• 50 g pure chocolade
‘Dark Almonds & Sea
Salt’ Sweet Switch
• 2 el vloeibare honing
• 100 g pindakaas
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Hak
de chocolade met een mes. Meng alle
droge ingrediënten in een grote slakom:
graanvlokken, bloem, bakpoeder en
chocolade. Plet de bananen met de eieren
en de honing. Roer er de pindakaas onder,
giet over de eerste mix en meng alles.
2 Leg 9 dikke deegballen op de
bakplaat: dit gaat heel vlot met een
ijsschep! Schuif 15 min in de oven. Wacht
5 min en laat op een rooster afkoelen.
3 Serveer je cookies met een kom
melk, wat vers fruit, en je hebt meteen
een volwaardig ontbijt.
Heb je nog koekjes over? Doordat ze banaan bevatten,
bewaar je ze het best in de koelkast of diepvries.
1
P. 91
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 1.455 KJ / 348 KCAL | VETTEN 16,5 G
VERZADIGDE VETZUREN 4,4 G | KOOLHYDRATEN 36,3 G
SUIKERS 4,3 G | VEZELS 5,1 G | EIWITTEN 12,5 G | ZOUT 0,7 G
• 100 g havervlokken
• 4 dl ongezoete
amandeldrink
• 1 el cacao
• 2 el agavesiroop
Voor de toppings:
• 2 bananen
• 4 el gedroogde
veenbessen
• 2 el Californische
amandelen
• 4 kl agavesiroop
1 Meng de cacao eerst met een kleine
hoeveelheid amandeldrink en voeg dan de
rest toe, samen met de agavesiroop. Giet
over de havervlokken, meng en dek af.
En nu? Laat de tijd gewoon zijn werk doen:
1 nacht rusten in de koelkast en klaar!
2 Verdeel de havermoutpap net
voor het ontbijt over kommen. Voeg
banaanschijfjes toe, een beetje
agavesiroop, de veenbessen en de
amandelen (lichtjes fijngestampt, dat
is aangenamer om te eten). Nog een
prettige dag!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 544 KJ / 129 KCAL | VETTEN 3,2 G
VERZADIGDE VETZUREN 0,4 G | KOOLHYDRATEN 21,5 G
SUIKERS 14,3 G | VEZELS 2 G | EIWITTEN 2,5 G | ZOUT 0 G
HUEVOS RANCHEROS OP TOASTS
F 15 MIN GEMAKKELIJK €€€ H 4 PERS.
P. 91
473
KCAL/
PORT.
•
•
•
•
•
4 eieren
2 avocado’s
1 kleine rode ui
200 g ‘La passata di datterini’ Armando
½ rode peper (optioneel)
•
•
•
•
½ bussel koriander
4 dikke sneetjes biowoudbrood
5 el olijfolie
Peper en zout
1 Snijd de rode ui (met de mandoline) in fijne schijfjes en de avocado’s in lange plakjes.
Snipper de ontpitte rode peper fijn (optioneel). Gril de broodsneetjes in de broodrooster.
2 Warm 4 el olijfolie op in een grote braadpan. Breek de eieren in de hete olie en
bak ze tot de randen goudbruin en krokant zijn (de eidooier moet uiteraard vloeibaar
blijven!).
3 Leg de toasts op de borden en overgiet ze met een beetje passata. Besprenkel met
een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout en leg er de gebakken eieren bovenop.
Voeg de avocado toe, de rode ui, rode peper naar eigen smaak en koriander. Ziezo,
klaar voor een geslaagde dag!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 797 KJ / 192 KCAL | VETTEN 11,8 G | VERZADIGDE VETZUREN 2,3 G
KOOLHYDRATEN 15,1 G | SUIKERS 2,3 G | VEZELS 2,1 G | EIWITTEN 5,2 G | ZOUT 0,6 G
59