DUVEL - PUBLIREPORTAGE
Duvelse Duo’s
DUVEL X MOSSELEN
GEEN GROTERE BELGISCHE KLASSIEKER DAN EEN LEKKERE POT MOSSELEN OP EEN
ZONNIGE DAG. NU HET MOSSELSEIZOEN EINDELIJK OP GANG KOMT, IS HET TIJD OM ER DUBBEL
EN DIK VAN TE GENIETEN. EN DAT DOE JE HET BEST MET EEN DUVEL ERBIJ, NATUURLIJK.
Bij Duvel weten we wat goed en lekker
is in ’t leven. Daarom creëren we het
hele jaar door onweerstaanbare
Duvelse Duo’s, zoals met dit zwarte
goud uit de Noordzee. De combinatie
van de zilte mosselsmaak en
verfrissende Duvel is om duimen en
vingers af te likken. Zelf mosselen op
z’n Duvels klaarmaken? Probeer dan dit
recept van de bekende Belgisch-Waalse
chef Jean-Philippe Watteyne.
EXOTISCHE MOSSELEN MET
DUVEL TRIPEL HOP CITRA
15 MIN • GEMAKKELIJK • €€ • 1 PERS.
1 kg mosselen • 80 g preiwit • 40 g wortel • 1 limoen •
5 cl room • 8 cl Duvel Tripel Hop Citra • 4 cl witte wijn •
1 el boter • 1 kl currypoeder • 1 blokje gember (1 cm)
1. Was de mosselen onder koud stromend water
en laat ze uitlekken.
2. Snijd de limoen in partjes en de groenten in
een fijne brunoise. Schil en rasp de gember.
3. Smelt de boter in een mosselpot. Stoof de
groenten en de gember aan in de pot.
4. Voeg de Duvel Tripel Hop Citra en de witte
wijn toe en laat een paar minuten koken.
5. Meng de room onder het geheel en kruid met
het currypoeder. Laat het geheel inkoken tot je een
romige textuur bekomt.
6. Voeg de mosselen toe en dek de pot af. Laat de
mosselen garen op een hoog vuur en schud af en toe
op. Haal van het vuur wanneer de mosselschelpen
open zijn.
7. Dien op in een soepbord en overgiet met wat saus
uit de pan. Werk af met een kneepje limoensap.
Serveer met Duvel Tripel Hop Citra.
52
BIER MET LIEFDE GEBROUWEN DRINK JE MET VERSTAND.
Benieuwd naar andere
Duvelse Duo’s? Surf naar
duvel.com/duvelseduos