KEUKENCHALLENGE
TECHNIEK
MARINEREN
Het geheim van supermals
vlees zit ’m in de marinade.
Geef je vlees meer smaak
met de regel van drie: 1⁄3 olie,
1⁄3 aromatische ingrediënten
en 1⁄3 zure toevoeging (azijn,
citroen …). Ken je chimichurri?
Dat is een Zuid-Amerikaanse
marinade op basis van olijfolie
met peterselie, koriander,
ui, knoflook en een beetje
chilipeper. En voor de zure
toets voeg je citroensap of
wijnazijn toe. Doe er niet te
veel zout bij want dat droogt
het vlees uit. Bereid gerust
je marinade al op voorhand.
Na 1 u op kamertemperatuur
of 1 nacht in de koelkast krijgt
ze nog meer smaak. Laat
vervolgens je Ierse tomahawkrundssteak minstens 30 min
of een hele dag in de koelkast
marineren. Mals vlees, vis,
schaaldieren en groenten hoef
je niet zo lang te marineren.
TOMAHAWK MET CHIMICHURRI
EN KOOLSLA MET YOGHURT
DEZE TIP MAAKT
’T VERSCHIL!
WEINIG TIJD?
#LESSWASTE
Hak ook de steeltjes van de
peterselie en koriander fijn.
Daar zit net zoveel smaak in!
Dan kun je terugvallen op
een droge marinade. Masseer
je vlees met wat specerijen,
kruiden en aromatische
planten. Laat 15 min tot 1 u
rusten en borstel in met
olijfolie voor je het vlees
op de rooster legt.
53