KEUKENCHALLENGE
GEVULD BROOD IN PAPILLOT
EN GEGRILDE BERLOUMI
P. 93
F 20 MIN + 15 MIN KOOKTIJD GEMAKKELIJK
€€€ H 4 PERS.
TOMAHAWK
MET CHIMICHURRI EN
KOOLSLA MET YOGHURT
1.049
KCAL/
PORT.
•
•
•
•
•
1,2 kg kerstomatenmix
3 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
1 Turks brood
500 g Berloumi
•
•
•
•
•
50 g parmigiano
1 dl olijfolie
2 el gedroogde oregano
Peper
Zout
1 Snijd de tomaten in 2, snipper de
lente-uitjes fijn en hak de teentjes knoflook
grof. Leg alles samen in een kom en voeg de
olijfolie, de oregano, de geraspte
parmigiano, peper en zout toe. Meng.
2 Snijd het brood overlangs in 2, haal
er wat kruim uit aan de 2 kanten, vul de
basis met de tomatenbereiding en sluit het
brood. Maak een reuzenpapillot met een
vel aluminiumpapier dat je met een vel
bakpapier bedekt en wikkel er het brood in.
Bak het brood 15 min op de barbecue, met
het rooster op de hoogste stand.
3 Snijd de kaas in dikke sneetjes en gril
ze kort aan de 2 kanten op de barbecue.
Serveer de kaas met het gevulde brood.
Waarom een dubbele papillot? Het
rechtstreekse contact van voedingsmiddelen
met aluminiumfolie wordt afgeraden, terwijl
papieren papillotten snel aanbranden en
niet lekvrij zijn. Met een combinatie van de
twee heb je veilige en heel stevige papillotten.
Beter kan niet!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 862 KJ / 207 KCAL | VETTEN 13,1 G
VERZADIGDE VETZUREN 6,3 G | KOOLHYDRATEN 13,6 G
SUIKERS 3,7 G | VEZELS 1,7 G | EIWITTEN 7,8 G | ZOUT 0,9 G
F 20 MIN + 16 MIN KOOKTIJD (+ 35 MIN RUSTTIJD)
F 45 MIN + 1 U KOOKTIJD GEMAKKELIJK
GEMAKKELIJK €€€ H 4 PERS.
€€€ H 4 PERS.
1.434
917
KCAL/
PORT.
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
2 tomahawks
1 lente-uitje
1 teentje knoflook
½ rode peper
½ limoen
1 bussel bladpeterselie
½ bussel koriander
2 dl koolzaadolie
Peper
Zout
KCAL/
PORT.
Voor de koolsla:
• 300 g gesnipperde
•
•
•
•
•
•
•
•
witte kool
150 g pittige rauwkost
1 teentje knoflook
¼ bussel bladpeterselie
250 g natuuryoghurt
1 dl wittewijnazijn
1 el komijnpoeder
Peper
Zout
1 Hak het lente-uitje, de knoflook, de
ontpitte rode peper en de kruiden. Doe alles
in een karaf, met de olie, het limoensap,
peper en zout. Mix, maar niet te fijn: de saus
mag niet te glad zijn. Kruid de tomahawks
lichtjes en smeer ze aan de 2 kanten in met
de helft van de chimichurrisaus. Dek af en
laat 30 min op kamertemperatuur rusten.
2 Maak de koolsla: doe de kool en de
rauwkost in een slakom. Meng er het
geperste teentje knoflook, de gehakte
peterselie, 1 dl water en de rest van de
ingrediënten onder. Dek af en laat minstens
30 min in de koelkast rusten.
3 Gril de tomahawks naar eigen smaak
± 8 min per kant op de barbecue. Laat het
vlees 5 min op een plank rusten, snijd het in
sneetjes en dien op. Geef er de rest van de
chimichurri en de koolsla bij.
Laat het vlees op een koele plek marineren als
het heel warm is (in de kelder, bijvoorbeeld)
maar vermijd de koelkast als je een perfecte
cuisson wilt!
SOLAR 6 ROSÉ BIO, GÉRARD BERTRAND
Frankrijk - Languedoc
Gérard Bertrand was ooit kapitein van de
Franse nationale rugbyploeg, maar wordt
vandaag (met reden!) de wijnpaus van de
Languedoc genoemd. Deze bio en bee-friendly
wijn van 100% grenache is sappig met toetsen
van citrus, klein rood fruit en zachte kruiden.
BAGNATBROODJES MET
PULLED PORK EN GEGRILDE
COURGETTES
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 1.012 KJ / 244 KCAL | VETTEN 20,7 G
VERZADIGDE VETZUREN 5,5 G | KOOLHYDRATEN 1,9 G
SUIKERS 1,3 G | VEZELS 0,9 G | EIWITTEN 12,2 G | ZOUT 0,2 G
•
•
•
•
•
•
2 Western spareribs
6 tomaten
2 courgettes
2 lente-uitjes
½ rode peper
4 bagnatbroodjes
•
•
•
•
•
1 dl rodewijnazijn
100 g kristalsuiker
3 el olijfolie
Peper
Zout
1 Gril de spareribs kort aan de 2 kanten op
de barbecue. Bedek 2 vellen aluminiumfolie
telkens met een vel bakpapier en wikkel de
spareribs in deze dubbele papillotten. Leg
ze aan de buitenkanten van de barbecue en
bak ze 1 u. Draai de papillotten af en toe om.
2 Snijd het vel van de tomaten lichtjes
kruiselings in en dompel ze 30 s in een
kookpot kokend water. Giet ze af, schil ze,
ontpit ze en snijd ze in stukken. Verwarm
de azijn, de suiker en de ontpitte halve rode
peper. Laat 2 min op een vrij hoog vuur
inkoken. Voeg de tomaten toe, laat 5 min op
een vrij hoog vuur pruttelen, giet in een kom
en laat afkoelen. Kruid met peper en zout.
3 Trek het vlees van de spareribs in
stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
4 Snijd de courgettes in lange plakjes en
smeer in ze met olijfolie. Gril ze kort aan de
2 kanten op de barbecue. Kruid met peper
en zout.
5 Snijd de broodjes in 2 en gril ze op
de barbecue. Beleg de broodjes met
de tomatensaus, pulled pork, gegrilde
courgetteplakjes en lente-uitjes. Smakelijk!
Laat het weer het afweten? Bak je spareribs
gedurende 2 u in de oven, op 120°C, voor
een lekker smeuïg resultaat.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 653 KJ / 156 KCAL | VETTEN 7,9 G
VERZADIGDE VETZUREN 1,8 G | KOOLHYDRATEN 11 G
SUIKERS 6 G | VEZELS 1 G | EIWITTEN 9,1 G | ZOUT 0,6 G
CHÂTEAU PLANTEY DE LA CROIX
Frankrijk - Haut-Médoc
DELTA IPA 6,5% BRUSSELS BEER PROJECT
Mooie Médoc-wijn gemaakt van
cabernet sauvignon, cabernet franc,
petit verdot en merlot. Je herkent deze
aan de typische ‘bordeauxstructuur’
met aroma’s van zwarte bessen,
pruimen, sigaren en eikenhout.
Een frisse IPA met fruitige aroma’s
van lychee en passievrucht met
een verrassende bitterheid in de
afdronk. De saisongist zorgt dan
weer voor een droge, kruidige
toets. Santé!
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
57