Delhaize folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 77 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding -  producten in de aanbieding - croissant, bieslook, peterselie, gember, vijgen, boterhammen, Crottin, ei, kaneel, saffraan, hazelnoten, pecannoten, amandelen, citroensap, smoothie, glazen. Pagina 77.
77 / 97

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ONZE LOKALE PRODUCENTEN ACHTERNA SMOOTHIE MET PEREN, HONING EN GEMBER F 15 MIN (+ 10 MIN AFKOELTIJD) F 15 MIN + 25 MIN KOOKTIJD GEMAKKELIJK GEMAKKELIJK €€€ H 4 PERS. €€€ H 12 STUKS 362 3 cm gember 1 kg peren 2 el amandelschilfers 5 dl plantaardige amandeldrink GEGRILDE BOTERHAMMEN MET GEITENKAAS, APPEL, VIJGEN EN HONING F 15 MIN GEMAKKELIJK €€€ H 2 À 4 PERS. 292 KCAL/ PORT. • • • • CROISSANTS MET HONING EN PECANNOTEN 464 KCAL/ PORT. • 200 g vloeibare honing • 1 snufje saffraandraadjes • ½ kl kaneelpoeder • 2 eieren • 200 g pecannoten • 2 pakjes ‘croissantdeeg’ KCAL/ PORT. • 3 el vaste honing Danerolles (2 x 240 g) Schil de peren, snijd ze in stukken en doe ze in een grote braadpan, met de honing. Fruit ze op een vrij hoog vuur, tot ze lichtjes karamelliseren. Voeg de saffraan en de kaneel op het einde van de kooktijd toe. Leg de peren op een groot bord zodat ze snel afkoelen. 2 Bak de amandelen op een matig vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Ze kunnen snel aanbranden, wees dus geduldig en verhoog het vuur niet! 3 Mix de peren, de geraspte geschilde gember en de amandeldrink in de beker van de blender of de mixer tot een smeuïge smoothie. 4 Schenk uit in glazen, bestrooi met amandelen en geniet! 1 Te zoet naar jouw smaak? Voeg gewoon een scheutje citroensap toe! VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 422 KJ / 100 KCAL | VETTEN 1,9 G | VERZADIGDE VETZUREN 0,2 G | KOOLHYDRATEN 18,2 G | SUIKERS 17,6 G VEZELS 1,6 G | EIWITTEN 0,9 G | ZOUT 0 G 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Houd een kleine handvol pecannoten apart en verkruimel de rest in de elektrische hakmolen (stop op tijd, het mag geen poeder worden). Meng ze met de honing en 1 ei. 2 Rol het deeg uit, maak de driehoeken los, besmeer ze met de notencrème en rol ze tot croissants. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de croissants over (op voldoende afstand van elkaar om problemen te vermijden). Smeer ze in met het losgeklopte ei en bestrooi ze met de grofgehakte resterende noten. 3 Bak 25 min in de oven goudbruin (houd naar goede gewoonte in het oog). Pas op: warm, héél warm! Pistachenoten, hazelnoten, pijnboompitten ... wat je ook bij de hand hebt, dit recept is altijd overhééérlijk! • • • • 2 appelen 150 g gedroogde vijgen 4 sneetjes volkorenbrood 250 g crottin van natuurgeitenkaas • 2 el vloeibare honing • 15 g boter 1 Schil de appelen en snijd ze in 8. Snijd de vijgen in 2. Fruit alles in een braadpan, met de boter en de honing. Giet er 4 el water bij en fruit tot de appelen zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken. 2 Verwarm de oven voor op grilstand. Besmeer de broodsneetjes met een dikke laag geitenkaas en bak ze enkele minuten onder de gril goudbruin (houd ze nauw in het oog, het gaat snel!). 3 Werk de boterhammen af met de appel-vijgenmix en ziezo, klaar! Heb je een beetje bieslook of peterselie in huis? Hak ze en bestrooi er de boterhammen mee voor een onweerstaanbaar smakelijke look. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 863 KJ / 206 KCAL | VETTEN 6,8 G | VERZADIGDE VETZUREN 4 G | KOOLHYDRATEN 28,4 G | SUIKERS 16,7 G VEZELS 4,2 G | EIWITTEN 5,9 G | ZOUT 0,5 G VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 1.708 KJ / 411 KCAL | VETTEN 28,8 G | VERZADIGDE VETZUREN 7,4 G | KOOLHYDRATEN 27,5 G | SUIKERS 11 G VEZELS 2,7 G | EIWITTEN 7,8 G | ZOUT 1,2 G 5 WEETJES OVER BIJEN APIS MELLIFERA Dit is de meest voorkomende honingbij in Europa. Ze heeft gele en bruine strepen op haar behaarde buik. Twee van haar vijf ogen hebben facetten en de vier vleugels zijn per twee met elkaar verbonden. De bij heeft zes harige poten waarmee ze stuifmeel verzamelt en een lange tong om nectar op te zuigen. 1/3 VAN DE GEWASSEN die op ons bord belanden (zoals groenten en fruit) kunnen enkel groeien dankzij de bestuiving door insecten. Maar bijen bestuiven ook bomen die ons van zuurstof voorzien en planten die insecten, vogels en zoogdieren voeden ... Kortom, ze zijn onmisbaar voor het voortbestaan van de biodiversiteit, en van ons! 2.000 Dat is het aantal eitjes dat de koningin per dag legt. 70 à 80.000 Dit is het aantal bijen per kast: voornamelijk werksters, slechts een paar honderd mannetjesbijen (darren) en één koningin. Het bijenvolkje gonst van de bedrijvigheid! Wist je dat een bijenkorf 18 tot 20 kg honing per jaar kan voortbrengen? 45 DAGEN Het leven van een bij ‒ geboren in de zomer ‒ is kort (en goed gevuld!) De bijen die in de herfst worden geboren, hebben iets meer tijd, omdat ze 6 maanden oud worden. De mannetjesbijen daarentegen hebben slechts 2 maanden om van het leven te genieten. De koningin heeft het meeste geluk: ze kan tussen de 3 en 4 jaar oud worden. 77

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders