IKEA winkels en openingstijden

Hier kunt u alle informatie vinden die we hebben over IKEA, inclusief de locaties van IKEA en de normale openingstijden van IKEA. Hier in Uw Folder kunt u alle informatie krijgen die u nodig heeft, zoals de locaties en openingstijden van uw favoriete detailshandelaars, inclusief IKEA.


IKEA folders
IKEA folders
IKEA folders

OVER IKEA

Het Zweedse bedrijf IKEA is wereldwijd gekend. Momenteel bestaan er zo’n 355 vestigingen verspreid over 29 landen overheen de wereld. IKEA haar eerste vestigingen in België werden in 1984 geopend in Ternat en Zaventem. Al snel werden er nog veel meer winkels geopend, onder andere in Gent, Hasselt en Wilrijk.

De focus van het bedrijf ligt op het aanbieden van meubelen en woonartikelen, waarvan de meesten eenvoudig door de koper in elkaar gezet moeten worden met behulp van een handleiding. IKEA werkt volgens het principe van mechanische verkoop. Dit betekent dat de klant zelf een gewenst artikel moet afhalen, ofwel in het zelfbedieningsmagazijn of aan de verkoopbalie. In sommige gevallen wordt een product na de betaling klaargezet bij een afhaalbalie of extern magazijn.

Het uitgangspunt van IKEA wordt in elke winkel van het bedrijf groot op een muur geschreven, vaak bij de personeels- én de klanteningang. Het uitgangspunt luidt: Het aanbieden van een zo breed mogelijk assortiment functionele woonartikelen van een goede vormgeving, tegen zulke lage prijzen dat zo veel mogelijk mensen in staat zijn deze artikelen te kopen.

De prijzen van IKEA-producten liggen enorm laag. Na enige maatschappelijk kritieken, streeft de keten ernaar om geen enkel onderdeel van haar assortiment tot stand te laten komen door kinderarbeid. Ook streeft IKEA ernaar om haar impact op het milieu te minimaliseren.

WAAROM MENSEN GRAAG BIJ IKEA WINKELEN

  • Uitgebreid assortiment: Via de folder kunt u het uitgebreide assortiment bekijken, en solden op producten ontdekken. Het assortiment van IKEA bestaat onder andere uit badkamermeubels, bloemen, bloempotten, deurhangers, gordijnen, kleerkasten, spiegels en STZ’s.
  • Shopping online: Naast inkopen doen in de IKEA-winkels zelf, is het ook mogelijk om de online catalogus te raadplegen. Hierin vindt de klant nieuws en promoties in verband met het assortiment van IKEA. Online shopping gebeurt erg handig bij IKEA. De klant kan, indien hij of zij hier interesse in heeft, via https://www.ikea.com/be/nl/ zijn/haar kamerplan inrichten met behulp van IKEA-producten.
  • Restaurant en kinderopvang: Iedere IKEA-winkel beschikt over een restaurant waar je heerlijk en goedkoop kunt eten. De gerechten zijn gericht op gezinnen, dus op zowel volwassenen als kinderen. Ook is er een kinderopvang genaamd Småland aanwezig waar kinderen zich kunnen amuseren terwijl hun ouders de winkel kunnen rondneuzen.

LOCATIE EN OPENINGSUREN

IKEA-winkels zijn zes dagen per week geopend. Vanaf maandag tot donderdag duren de openingsuren vanaf 10 tot 20 uur. Op vrijdag zijn de winkels iets langer open, vanaf 10 tot 21 uur. En op zaterdag opent IKEA al om 9 uur en blijft deze tot 20 uur open. Uitzonderlijke openings- of sluitingstijden zijn terug te vinden via de IKEA-website https://www.ikea.com/be/nl/.

Het restaurant sluit dertig minuten alvorens de sluitingstijd van de winkel en de kinderopvang in Småland sluit 15 minuten voor sluitingstijd.