HET RECEPT VAN JEREMY
Speciaal voor
Intermarché stelt chef
Jeremy Vandernoot
elke maand een heerlijk
seizoensrecept voor.
CARPACCIO VAN ASPERGES EN ARTISJOK,
GEDROOGDE VRUCHTEN EN YOGHURT
INGREDIËNTEN
Bereiding
35 MIN
n 12 groene asperges
n 2 grote artisjokken
4 PERSONEN
IK MAAK HET KLAAR!
n 1 limoen
1. Neem de asperges en snij de kop af. Blancheer de koppen 2 minuten in
n 100g yoghurt van Pâturages
n 1
el walnotenolie van
Bouton d’Or
n 5
0g walnootpitten van Chabrior
n 1/2 sjalot van Saint Eloi
n Enkele takjes bieslook
n Zout van Itinéraire des Saveurs
de hand. Neem een mes en snij de laatste bladeren rond het hart
weg, verwijder ook de haartjes in het midden van het hart. Dompel
de artisjokken onder in water met wat citroen. Zo vermijdt u dat ze
bruin worden. Neem de artisjokken uit het water en snij ze fijn met een
mandoline. Zo krijgt u krullen.
3. Voor de vinaigrette: hak de sjalot en het bieslook en prak de walnootpitten.
Voeg de yoghurt en walnotenolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
4. Voor de presentatie: meng de artisjok- en aspergesneden,
leg er de aspergekoppen en enkele mespunten vinaigrette op.
n Peper van Cigalou
0,10
gezouten kokend water. Snij de stronk fijn met een mandoline.
2. Voor de artisjokken: snij de voet weg en verwijder de bladeren met
€
0,15
€
0,20
€
toegevoegd aan mijn kaart
toegevoegd aan mijn kaart
toegevoegd aan mijn kaart
Pâturages
Naturéa
Volle yoghurt natuur
4x125G
Chabrior
Gepelde noten
50G
Cigalou
Guérandezout in molen
60G
Aanbiedingen geldig van 01/04 tot 30/04/2021
Samen met u voor een lagere levenskost
13