HET RECEPT VAN JEREMY
Speciaal voor Intermarché
stelt chef Jeremy Vandernoot
elke maand een heerlijk
seizoensrecept voor.
AARDBEIGEBAK
INGREDIËNTEN
Bereiding
40 MIN
Rusttijd
200g aardbeien
2u in de diepvriezer
4 PERS.
O 75g verse kaas
IK KOOK!
(plattekaas) van Pâturages
O 2CL melk van Pâturages
1. Maak de aardbeien schoon, snij ze in blokjes en zet apart.
2. Voor de bavarois: laat de gelatinevellen 10 minuten weken in ijskoud water. Verhit
de melk en leg er de "uitgewrongen" gelatinevellen in. Meng de verse kaas met de
suiker en giet er de melk over. Klop de room op met een klopper maar maak er geen
slagroom van. Schep voorzichtig onder de bereiding.
O 12,5CL volle room 30% van
Pâturages
O 2 gelatinevellen van Chabrior
3. Giet de bavaroisbereiding in bolvormige vormpjes met een grootte naar keuze. Leg
enkele aardbeienblokjes in het midden van de bereiding. Zet apart.
O 20g poedersuiker van Chabrior
4. Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe er de gemixte Petit Beurre bij. Smeer
de bereiding uit over een plaat. Zet een tiental minuten opzij en maak daarna cirkels ter
grootte van de vormpjes.
O 5 Petit Beurre Chabrior
O 50g witte chocolade van Ivoria
5. Dek de halve bol bavarois af met het schijfje van chocolade-Petit Beurre. Zet in de
diepvriezer.
O 200g aardbeiencoulis
6. Verhit de aardbeiencoulis en voeg de agaragar toe. Mix om stukjes te vermijden. Giet
over de hard geworden halve bollen.
O 2g agaragar
0,20.
0,15. €
0,10. Е
maRche
maRche
toegevoegd aan mijn kaart
Páturages
toegevoegd aan mijn kaart
toegevoegd aan mijn kaart
BIO
Páturages
Fromage blanc
CRÈME LIQUIDE
ENTIÈRE
30% MATGR
Nature
BIo
Fiil das
Paturages
Fromage blani
Chabríor
Pâturages
BIO
Volle vloeibare room
Pâturages
Plattekaas
Natuur
3,2%VG
4×100G
a CRÉME
OR:GINE
FRANCE
FARINE
DE BLE
FRANÇAISE"
Nature
Petit Beurre.
30%VG
25CL
Chabrior
Petit Beurre
200G
lection
Election
ection
Aanbiedingen geldig van 01/05 tot 31/05/2021 Samen met u voor een lagere levenskost
9.
maRche