HET RECEPT VAN JEREMY
Speciaal voor Intermarch
stelt chef Jeremy Vandernoot
elke maand een heerlijk
seizoensrecept voor.
GEGRILDE RIBBETJES MET VERSE KRUIDEN EN PAPRIKAKETCHUP
Bereiding
INGREDIËNTEN
10 MIN
800g ribbetjes
Rusttijd
20 MIN
4 PERSONEN
3 grote rode paprika’s
IK KOOK!
½ sjalot
1. Bestrooi de ribbetjes aan beide kanten met zout voor je ze op de grill of
barbecue legt.
40 ml sojasaus Itinéraire des Saveurs
2. Giet wat sojasaus over de ribbetjes en laat ze verdergaren. Draai ze af en
toe om zodat het vlees niet aanbrandt.
¼ bosje bieslook
3. Hak de verse kruiden fijn en versnipper de halve sjalot.
¼ bosje peterselie
4. Voor de ketchup: verwijder de schil en de pitten van de paprika’s. Snijd ze
¼ bosje basilicum
in grove stukken en doe ze in een pan met de olie en de gehakte sjalot. Laat
ze op een zacht vuurtje bakken, zonder ze te laten verkleuren. Voeg de
honing toe en laat nog een tiental minuten verdergaren. Mix alles en zeef
het mengsel door een fijne zeef. Laat afkoelen.
20 g honing
50 ml neutrale olie Bouton d’Or
5. Als de ribbetjes gaar zijn, kruid je ze af met peper. Bestrooi elke kant royaal
Zout en peper
met verse kruiden.
chère
2022-ACF-NL-S18-P08-P09.indd 2
vie moins
chère
8
op mijn kaart
pour une
vie moins
Bouton d’Or
Olijfolie extra vierge
50CL
0,50€
+
Avec vous
pour une
op mijn kaart
Avec vous
Per 2
0,75€
+
Meli
Bloemenhoning BIO
250G
De euro’s toegevoegd aan uw kaart zijn beperkt tot 10 aanbiedingen per dag en per kaarthofder. (Voorbeeld: 1 aanbieding in 2+1 = 3 producten. De beperking
geldt dan voor 30 producten in totaal, per dag, per kaarthofder). De winst met de kaart wordt gecrediteerd op uw Intermarché-kaart en is bruikbaar vanaf de
volgende aankoop. Voor hofders van de kaart van Intermarché België. De winst met de kaart verdubbelt niet op donderdag als de waarde van de aanbieding
hoger is dan of gelijk is aan 30%. Bij 2 identieke aanbiedingen in promotie dezelfde week worden deze aanbiedingen niet gecumuleerd, maar primeert de sterkst
1/04/22 17:25