HET RECEPT VAN JEREMY
SpeciaalvoorIntermarch stelt
chef Jeremy Vandernoot elke
maand een heerlijk seizoensrecept voor.
GARNALENTARTAAR MET RIJSTVEL EN VINAIGRETTE MET
SINAASAPPELSAP, GEMBER EN CITROENGRAS
INGREDIËNTEN
Bereiding
200 g reuzengarnalen uit de diepvries
van Odyssée
20 MIN
4 PERSONEN
IK KOOK !
¼ bosje lente-uitjes
¼ bosje bieslook
1. Voor de vinaigrette: meng de olijfolie met het sinaasappelsap, de mosterd en de
wijnazijn.
1 takje citroengras
5 g gember
Het sap van een sinaasappel
2. Voeg het fijngehakte citroengras, de gember in fijne schijfjes, de sinaasappelzeste,
de gesnipperde bieslook en de fijngehakte lente-uitjes toe.
De zeste van een sinaasappel
3. Breng op smaak met zout en peper.
Olijfolie Bouton d’Or
4. Voor de tartaar: laat de garnalen ontdooien en snijd ze in kleine blokjes.
1 tl mosterd Bister
5. Breng op smaak met de sinaasappelvinaigrette.
1 tl wijnazijn Bouton d’Or
6. Voor de rijstvellen: frituur ze in een voorverwarmde frietketel op 180° tot ze
poffen.
4 rijstvellen
7. Leg de tartaar op het gepofte rijstvel.
Zout en peper Cigalou
1,50€
+
op mijn kaart
Odyssée
Garnaalstaarten
Black Tiger
Rauw en ongepeld
400G
Aanbiedingen geldig van 01/02 tot 28/02/2023
2023-ACF-NL-S05-P08-P09.indd 3
0,35€
+
op mijn kaart
Bister
Dijonmosterd
In bokaal - 250G
Samen met u voor een lagere levenskost
9
9/01/23 12:08