Jumbo folder - 01/08 - 30/09/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 47 *

thumbnail - Jumbo-aanbieding - 01/08/2021 - 30/09/2021 -  producten in de aanbieding - rolletjes, appeltaart, gebak, paneermeel, appels, citroen, ei, roomboter, basterdsuiker, kristalsuiker, suiker, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, kaneel, rozijnen, citroensap, Moët & Chandon, bakplaat, kom. Pagina 47.
47 / 111

* Geldig in alle winkels Jumbo

Producten in deze folder

 
FAMILIERECEPTEN “Mijn oma was een echte lekkerbek” “A ls er geen zelfgemaakte taart op tafel staat bij verjaardagen, valt dat op bij ons thuis. Je geeft aandacht door zelf iets te maken, vind ik. Deze appeltaart van oma Iet, de moeder van mijn vader, maak ik altijd naast de kleurrijke themataarten voor onze kinderen. Ze zijn vijf, zeven en tien, dus het glazuurgehalte is vaak hoog. Een verse appeltaart is dan een mooie tegenhanger. ” Altijd Lage Prijs producten Deze producten zijn van hoge kwaliteit en altijd laag geprijsd. Deeghaken aflikken “Bij mijn ouders thuis maakte mijn moeder deze taart meestal. Dan kwam het smoezelige A5-klappertje met familierecepten uit de kast en werden de ingrediënten minutieus afgewogen, ook al had ze de taart al tig keer gemaakt. Voor mijn zus en ik was het leukste gedeelte het aflikken van de deeghaken van de mixer. Maar eerlijk is eerlijk: het lekkerste deel van de taart is en blijft voor mij het kontje. Dat at ik vroeger altijd als eerste op en mijn zus bewaarde dat - braaf - tot het laatst. Je begrijpt dat ik ‘m nog wel eens van haar bordje prikte als ze even wegkeek.” Niet zuinig “Inmiddels maak ik deze taart ook vaak als plaattaartvariant voor mijn mountain­bikevrienden. Hij is makkelijk voor te bereiden en met vijftig kilometer in de benen fijne energie. Vaak neem ik een tweede stuk. Iets wat mijn oma zeer zou kunnen Scan de waarderen. Ze was een echte QR-code voor dit lekkerbek. Haar motto: ‘Als je recept en andere het proeft, moet je het goed familierecepten. proeven!’.” Appeltaart van oma Iet gebak • 20 min. (+ 40 min. oventijd + 2 uur afkoelen) • 12 pers. 1 citroen 250 g zelfrijzend bakmeel 150 g roomboter 100 g witte basterdsuiker 1 ei 1 zakje vanillesuiker (8 g) 600 g elstar appels 1 tl kaneel 50 g krenten of rozijnen 1 el kristalsuiker 2 el paneermeel 100 g abrikozenjam & springvorm (ø 22 cm) deegroller bakkwastje 1 Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Vet de springvorm in. 2 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. 3 Doe de citroenrasp, het bakmeel, de boter, basterdsuiker, het ei en de vanillesuiker in een grote kom. Verkruimel met je vingers eerst tot een kruimelig en vervolgens tot een samenhangend deeg. 4 Rol op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een grote ronde lap van ca. een ½ cm dik. Bekleed er de vorm mee en snijd de opstaande rand ca. 2 cm onder de rand van de vorm af. Bewaar de afsnijdsels. 5 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes. Meng met de kaneel, krenten, suiker en het citroensap. 6 Bestrooi de bodem van de vorm met het paneermeel en verdeel er de vulling over. Maak rolletjes van de restjes deeg, druk ze een beetje plat en leg in een ruitpatroon op de vulling. 7 Bak in 40 min. gaar in de oven. Verwarm de jam met 2 el water in een steelpannetje en verdeel met het bakkwastje over de taart. Laat in 2 uur afkoelen. voedingswaarde p.p. 280 kcal, vet 12 g, waarvan verzadigd 8 g, koolhydraten 39 g, waarvan suikers 23 g, vezels 2 g, eiwit 3 g, zout 0,3 g Tip: je kunt deze taart ook prima maken als plaattaart op de bakplaat. Maak dan in stap 4 een rechthoekige lap van ca. een ½ cm dik en snijd de appels in blokjes i.p.v. in schijfjes. 47

Andere folders Jumbo

Net binnengekomen folders