Geroosterde pompoen
Yoghurt met appel, muesli, kaneel en rozijnen
hoofdgerecht • 20 min. (+ 35 min. oventijd) • 4 pers.
ontbijtgerecht • 5 min. • 4 pers.
1 pot Apetina herbs & spices wittekaasblokjes in olie
(265 g) + 1 kg pompoen + ½ groene peper (pepermix
mild, 50 g) + 1 bakje munt (15 g) + 1 citroen + 1 bakje
granaatappelpitjes (90 g) + 25 g pompoenpitten & bakpapier
800 ml Campina magere yoghurt (pak à 1 L) + 4 appels +
4 handjes muesli + 1 mespunt kaneel + 40 g rozijnen
1 Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Bekleed een bakplaat met
bakpapier. 2 Snijd de pompoen in 4 parten. Verwijder de
draden en pitten. Schil de parten. Laat de kaasblokjes uitlekken
en vang 2 el olie op. Besprenkel er de pompoen mee en rooster
30-35 min. in de oven. 3 Snijd de peper fijn. Haal de blaadjes
van de munt. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de peper, munt, het citroenrasp en de granaatappelpitjes
met de kaasblokjes. Verdeel over de pompoenparten, bestrooi
met de pompoenpitten en serveer.
1 Was de appels en snijd ze langs het klokhuis aan 4 kanten
af. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 2 Schenk de yoghurt in
4 kommetjes en verdeel er de appel, muesli, kaneel en
rozijnen over.
voedingswaarde p.p. 271 kcal, vet 1 g, waarvan verzadigd 0 g,
koolhydraten 50 g, waarvan suikers 33 g, vezels 5 g, eiwit 13 g,
zout 0,4 g
voedingswaarde p.p. 222 kcal, vet 16 g,
waarvan verzadigd 6 g, koolhydraten 8 g,
waarvan suikers 6 g, vezels 3 g, eiwit 10 g,
zout 1 g, groente 175 g
Tip: maak er een compleet hoofdgerecht van
met een groene salade en stokbrood.
Vegan caesarsalade met pluimfeest burgers
Indische schotel met rendang en bonen
hoofdgerecht • 20 min. • 4 pers.
hoofdgerecht • 20 min. (+ 2 uur wachten) • 4 pers.
1 schaal De Vegetarische Slager vegan pluimfeest burgers
(2 stuks) + 75 g prosociano (vegan alternatief voor kaas, stuk
à 150 g) + 1 citroen + 6 el Hellmann’s vegan mayonaise +
1 tl mosterd +
½ pak ciabattina’s (afbak, à 4 stuks) +
3 el olijfolie + 1 bosje radijs + 10 g peterselie (bakje à 30 g) +
1½ zak gesneden romainesla (à 200 g)
1 zakje Toko Lien verse kruidenmix voor rendang (100 g) +
3 schalen Iers rund poulet (à 250 g) + 1 pak gele rijst
(325 g) + 1 zak gebroken sperziebonen (600 g) + 1 limoen +
50 g seroendeng + 1 zak emping (80 g)
1 Rasp de prosociano. Pers een ½ citroen uit. Meng de
mayonaise, mosterd, het citroensap en de helft van de
prosociano met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng
op smaak. 2 Snijd het brood in blokjes, verhit de olie in een
grote koekenpan en bak tot croutons. 3 Bak de burgers
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in reepjes.
4 Snijd de radijsjes in plakjes. Hak de peterselie fijn. Meng de
sla en radijs. Verdeel er de dressing,
croutons, burgerreepjes en de rest van de
prosociano en peterselie over.
voedingswaarde p.p. 483 kcal, vet 35 g,
waarvan verzadigd 6 g, koolhydraten 31 g,
waarvan suikers 3 g, vezels 6 g, eiwit 8 g,
zout 2 g, groente 113 g
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
1 Breng het vlees met de kruidenmix en 400 ml water aan de
kook. Zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan in
ca. 2 uur gaar worden. Laat het vocht het laatste uur zonder
deksel inkoken. Roer regelmatig. 2 Kook de rijst volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen in 10 min.
beetgaar. Snijd de limoen in partjes. 3 Serveer de rendang met
de rijst, bonen, limoen, seroendeng en emping.
voedingswaarde p.p. 757 kcal, vet 17 g,
waarvan verzadigd 10 g, koolhydraten 91 g,
waarvan suikers 8 g, vezels 8 g, eiwit 56 g,
zout 2,4 g, groente 150 g