WÉL LEKKER
lunchgerecht • 5 min. (+ 25 min.
oventijd) • 4 pers.
300 g spruiten (zak à 450 g,
diepvries)
1 rode ui
1 rol vers bladerdeeg (270 g,
koeling)
1 zakje geraspte oude kaas (175 g)
1 pakje flinterdunne achterham
(ca. 100 g)
1 Verwarm de oven voor tot 180 ˚C.
Laat de spruiten ontdooien. 2 Snijd de
ui in ringen. Rol het bladerdeeg met
het bakpapier uit op een bakplaat.
3 Bestrooi het bladerdeeg met de
helft van de kaas. Laat een rand deeg
van 1 cm vrij. Leg er de plakken ham
op en bestrooi met de rest van de
kaas. 4 Halveer de spruiten en verdeel
ze over de plaattaart, samen met de
uienringen. Bak de plaattaart in
25 min. knapperig en gaar. 5 Snijd de
plaattaart in 4 stukken en serveer.
voedingswaarde p.p. 506 kcal,
vet 32 g, waarvan verzadigd 19 g,
koolhydraten 30 g, waarvan suikers
5 g, vezels 5 g, eiwit 22 g, zout 1,6 g,
groente 100 g
Tip: met een groene salade met
komkommer maak je er een
hoofdgerecht van.
22
Gehaktballen met ansjovis
hoofdgerecht • 35 min. • 4 pers.
Spinaziestamppot
met blauwe kaas
hoofdgerecht • 30 min. • 4 pers.
1 schaal gemengd gehakt
rund/varken (ca. 500 g)
4 MSC ansjovisfilets in olijfolie
(blikje à 46 g)
1 ui
2 tl fijne mosterd
1 ei
6 el panko (broodkruim, zakje à 150 g)
50 g roomboter
1 Doe het gehakt in een kom. Snijd de
ansjovisfilets zo fijn mogelijk, snipper de
ui heel fijn en kneed met de mosterd, het
ei en 4 el panko door het gehakt.
2 Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties
en draai er ballen van. Wentel de ballen
door de rest van de panko. 3 Verhit
de boter in een hapjespan en bak de
gehaktballen in 20-25 min. gaar. Keer
om de paar minuten zodat de ballen
gelijkmatig garen.
voedingswaarde p.p. 483 kcal, vet 37 g,
waarvan verzadigd 18 g, koolhydraten
11 g, waarvan suikers 2 g, vezels 1 g,
eiwit 26 g, zout 1,0 g
Tip: lekker met gebakken aardappelen en
sla met komkommer, tomaat en slasaus.
1½ kg kruimige aardappelen
1 pakje magor (kaas, 150 g)
1 zak gewassen spinazie (600 g)
1 schaal warmgerookte
kipfiletreepjes (225 g)
& pureestamper
1 Schil de aardappelen en snijd ze
in gelijke stukken. Doe ze in een
grote pan, voeg zo veel water toe
dat de aardappelen net onder staan
en kook ze in ca. 25 min. gaar. Giet
de aardappelen af en laat ze 3 min.
droogstomen in de pan. 2 Voeg
de magor toe en stamp met de
pureestamper tot puree. Zet de pan
met puree op het kleinste pitje en
voeg al roerend de rauwe spinazie in
4 delen toe. Voeg pas een nieuw deel
toe als het vorige is geslonken. 3 Meng
de kipreepjes door de stamppot en
serveer.
voedingswaarde p.p. 542 kcal,
vet 16 g, waarvan verzadigd 11 g,
koolhydraten 66 g, waarvan suikers
4 g, vezels 9 g, eiwit 29 g, zout 1,3 g,
groente 150 g
Altijd Lage Prijs producten Deze producten zijn van hoge kwaliteit en altijd laag geprijsd.
Plaattaart met spruitjes,
ham en kaas
SPINAZIESTAMPPOT MET
blauwe kaas
23