7X PADDENSTOELEN
Portobelloburger
hoofdgerecht • 20 min • 4 pers.
4 portobello’s
2 el olijfolie
4 plakken Kees jong belegen kaas
(pakje à 140 g)
2 trostomaten
4 volkoren kaiserbroodjes
1 rode ui
150 g houmous zoete peper (bakje
à 200 g)
8 blaadjes kropsla
& bakkwastje
grillpan
perfecte smaakcombinatie:
paddenstoelen en tijm
1 Snijd de hoed van de portobello’s
horizontaal doormidden. Bestrijk met
het bakkwastje met de olie. Bestrooi met
peper. 2 Verhit de grillpan. Gril de
portobello’s ca. 2 min. per kant. Halveer
de plakken kaas en leg op elke
portobellohelft een ½ plak kaas. Laat de
kaas 2 min. smelten. 3 Snijd intussen de
tomaten in plakken. Halveer de broodjes.
Snijd de ui in dunne ringen. Besmeer alle
broodhelften met een laag houmous en
leg op de onderste helften een blaadje
sla. 4 Leg er achtereenvolgens
1 portobellohelft, 2-3 plakjes tomaat, de
2e portobellohelft, een paar uienringen
en een blaadje sla op. Dek af met de
bovenkant van het broodje.
voedingswaarde p.p. 380 kcal, vet 18 g,
waarvan verzadigd 4 g, koolhydraten
33 g, waarvan suikers 5 g, vezels 9 g,
eiwit 17 g, zout 1,4 g, groente 145 g
La Trappe bockbier 4 x 33 cl
Hét vegan
alternatief
voor een
broodje
hamburger
Gebakken kastanjechampignons met tijm op toast
lunchgerecht • 15 min • 4 pers.
72
2 bakjes mini-champignons
(à 175 g)
3 el olijfolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 takjes tijm (bakje à 15 g)
25 g roomboter
4 sneetjes speltbrood
& broodrooster
intussen de sjalot en snijd de
knoflook fijn. Ris de blaadjes van
de takjes tijm. 3 Voeg de
roomboter, sjalot, knoflook en
tijm toe. Bak 2 min. mee en
breng op smaak. Rooster
intussen het brood. 4 Verdeel de
champignons over de toast en
serveer.
1 Veeg de champignons schoon.
Verhit de olie in een ruime
koekenpan. Bak de
champignons ca. 8 min. eerst op
hoog en vervolgens op
middelhoog vuur tot het meeste
vocht is verdampt. 2 Snipper
voedingswaarde p.p. 228 kcal,
vet 14 g, waarvan verzadigd 5 g,
koolhydraten 18 g, waarvan
suikers 1 g, vezels 3 g, eiwit 6 g,
zout 0,4 g, groente 94 g
73