Wild
HERTENKALFFILET
MET TARTE TATIN
VAN SJALOT EN
JAGERSAUS
EVERZWIJNRAGOUT
MET GESTOOFDE
GROENTJES EN
KROKETTEN
4 pers. • 1 uur 10 min.
4 pers. • 2 uur 30 min.
DIT HEB JE NODIG
600 g hertenkalffilet
• 600 g sjalotten
• olijfolie • 30 g suiker
• 120 g mascarpone
• 2 teentjes knoflook
• peper en zout
• 300 g bladerdeeg
• boter • 1 el verse tijmblaadjes
DIT HEB JE NODIG
800 g everzwijnragout
• 1 ui, gesnipperd • 2 grote
pastinaken • 4 dikke wortelen
• 250 g champignons, in partjes
• 4 takjes verse tijm • handvol
rucola • 125 g gerookt spek,
in blokjes • 1 el tomatenpuree
• 2 el bloem • 400 ml rode wijn
• 400 ml runderbouillon
• 1 el fijne suiker
• 1 el bruine suiker • 2 el honing
• 16 kroketten • boter • olijfolie
• peper en zout
VOOR DE JAGERSAUS:
100 g gerookte spekblokjes
• 1 sjalot, gesnipperd
• 400 ml rode wijn
• 1 el tomatenpuree
• 400 m vleesbouillon
• 250 g witte champignons,
in plakjes • peper en zout
• 2 el fijngehakte peterselie
• 30 g ijskoude boter
Al onze recepten vind je op
DEKEUKENVANLIDL.BE
Al onze recepten vind je op
DEKEUKENVANLIDL.BE
FAZANTFILET IN ROMIGE
CHAMPIGNONSAUS
MET POMPOEN EN TAGLIATELLE
4 pers. • 50 min.
DIT HEB JE NODIG
4 fazantfilets • 800 g pompoen
• 2 teentjes knoflook • olijfolie • 1 el paprikapoeder
• peper en zout • 12 plakjes pancetta • boter
• 1 kleine ui, gesnipperd • 2 stengels selder,
in blokjes • 200 g champignonmix • 1 el verse tijmblaadjes
• 2 el bloem • 100 ml zoete witte wijn • sap van ½ citroen
• 200 ml room • 400 g tagliatelle
• 2 el fijngehakte peterselie
ZO MAAK JE HET KLAAR
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en
snij in halve maantjes. Leg ze op een met bakpapier beklede
ovenplaat. Pers de look en roer los met 4 el olijfolie en
het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en giet over
de pompoen. Hussel alles goed onder elkaar en zet
30 minuten in de oven.
2 Omwikkel elke fazantfilet met 3 plakjes pancetta.
Wist je dat al ons
wild 100% vers,
100% Europees en
100% wild is?
22
Zet eventueel vast met een prikker. Bak de fazantfilets
in boter rondom bruin. Neem uit de pan. Doe nu de
gesnipperde ui, de selder, champignons en de tijm in de pan
en bestrooi met de bloem. Voeg eventueel nog wat boter
toe. Roerbak 1 minuut en kruid met peper en zout. Blus met
de wijn en het citroensap en laat 1 minuut koken. Giet er nu
de room bij en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur
laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op
de pan 8 minuten. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
3 Werk de pompoen voor het serveren af met de peterselie.
Serveer met de fazantfilets en de pasta.