Lidl folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 36 *

thumbnail - Lidl-aanbieding -  producten in de aanbieding - suiker, rijst, azijn, braadslede, pan. Pagina 36.
36 / 65

* Geldig in alle winkels Lidl

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Kersttraditie PULLED TURKEY-TAARTJES MET VEENBESSENSAUS 4 pers. • 25 min. + 1 uur oventijd DIT HEB JE NODIG 800 g kalkoendijbillen • 1 rode ui, in halve ringen • 2 teentjes look • 2,5 el bruine suiker • 75 ml azijn • 200 ml ketchup • 100 ml water • 2 tl gedroogde tijm • 2 rollen kruimeldeeg • 250 g cranberrysaus • 1 ei, losgeklopt • 2 tl paprikapoeder • boter • peper en zout • taartvormpjes / sterren ZO MAAK JE HET KLAAR 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de kalkoendijen op smaak met het paprikapoeder, peper en zout, en bak ze rondom bruin in boter. Haal ze uit de pan en leg ze in een braadslede. 2 Bak de ui met de geperste look in dezelfde pan glazig. Voeg ketchup, azijn, water en bruine suiker toe. Meng alles door elkaar en breng tegen het kookpunt aan. Roer tot de suiker is opgelost. Giet de saus over de kippendijen en dek af met aluminiumfolie. Zet 1 uur in de oven. 3 Bekleed ondertussen 4 taartvormpjes van 15 cm doorsnede met het kruimeldeeg. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met bonen of rijst. Bak de taartjes 15 minuten blind in de oven. Haal er vervolgens de vulling uit en bak ze in 10 minuten knapperig. Haal met een vormpje sterretjes uit het resterende deeg. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en zet 10 minuten mee in de oven. 4 Verwarm de cranberrysaus. Haal de kippendijen uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng goed onder het braadvocht. 5 Schep een bodempje veenbessensaus in elk taartvormpje. Vul verder aan met de pulled turkey en werk af met de sterren. Heerlijk hartig PER PERSOON 2 21 SAPPIGE KALKOENTIPS Droge kalkoen, daar passen we natuurlijk voor. Zo hou je het vlees sappig en zacht: • Wrijf een mengsel van zachte boter en droge kruiden (kippenkruiden, paprikapoeder en currypoeder) onder de borsthuid (doe dit eventueel al de dag voordien) voordat je het geheel in de oven schuift. • Plaats een smaakvolle bouillon op de bodem van de braadpan. • Rooster de kalkoen op het middelste ovenrooster eerst op 220°C voor 30 minuten. Pas vervolgens de oventemperatuur aan tot 180°C. De bereidingstijd hangt af van de grootte van je kalkoen. Reken voor een kalkoen van minder dan 4 kg 20 minuten per kilo en een extra 70 minuten. Voor een kalkoen van 4 kg of meer 20 minuten per kilo en een extra van 90 minuten. 36

Andere folders Lidl

Net binnengekomen folders