Feestmenu
PER PERSOON
Dess ert
2
65
PERENTAARTJES
MET PISTACHE
NOTENPASTA
4 pers. • 40 min.
DIT HEB JE NODIG
• 4 peren • droge rijst
• 2 rollen kruimeldeeg
• 500 ml zoete witte wijn
• sap van 1 citroen • 200 g
pistachenotenpasta
• 40 g pistachenootjes,
fijngehakt
ZO MAAK JE HET KLAAR
1 Verwarm de oven
voor op 180°C. Bekleed
4 taartvormpjes met het
kruimeldeeg. Leg er een
vel bakpapier op en vul de
vormpjes met droge rijst of
bakbonen. Zet de vormpjes
12 minuten in de oven.
Verwijder dan de vulling
en het bakpapier, en zet
nog eens 10 minuten in de
oven. Laat daarna volledig
afkoelen.
2 Breng de wijn met het
citroensap tegen het
kookpunt aan. Schil de peren
en leg ze in het vocht. Stoof
de peren 20 minuten tot ze
beetgaar zijn.
3 Verdeel de pistachenotenpasta over de
taartbodems. Dep de
peren droog en snij ze in
de lengte door. Verwijder
het klokhuis en snij elke
helft in dunne plakjes.
Verdeel ze daarna over de
pistachenotenpasta. Werk af
met de pistachenootjes.
TIP
POCHEER DE PEERTJES
IN ZOETE WITTE WIJN
OM JE GERECHT EXTRA
FEESTELIJK TE MAKEN!
190 g
249
PISTACHENOTENPASTA
190 g - 13,11 €/kg
10