PRUIMENTAART
met crumble
20 MIN
1 pak zand- of kruimeldeeg
500 g ontpitte pruimen
12 speculoosjes
15 g boter
Eenvoud
45 MIN
50 g koude boter
• 1 el bruine sulker + 20 g
75 g bloem
1. Bak in een taartvorm het deeg blind
gedurende 10 minuten op 200°C
2. Was en ontpit de pruimen en snij ze in partjes. Laat
ongeveer 15 minuten (10 minuten als ze zeer rijp zijn)
compoteren in een antikleefpan met de
boter een eetlepel bruine suiker.
3. Doe ondertussen de speculoos in een diepvrieszakje.
Sluit het af en plet de koekjes grof met een deegrol. Doe
de bloem, de 20 g bruine suiker en de helft van de geplette
speculoos in een slakom en meng. Voeg de in blokjes
gesneden koude boter toe en kneed ze met de vingertoppen
in het mengsel tot je een kortelige substantie bekomt.
4. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C
5. Doe 2 eetlepels van de overblijvende speculoos in de
taartvorm en strijk daarover de gecompoteerde pruimen uit. Doe nog
twee eetlepels speculoos over de pruimen en
bestrooi royaal met crumbledeeg. Plaats 30 minuten in
de oven, tot de crumble bruin begint te worden.
6. Dien lauw op, met een bolletje vanille-
ijs voor de echte lekkerbekken,
ZERO VERSPILLING!
Crumble is ideaal wanneer je
fruit overrijp is en er niet meer zo
aantrekkelijk uitziet. Tip: voor dit
beerlijke en supereenvoudige recept kan
je alle soorten fruit gebruiken.
louis
delhave
25