#MENUVANDEWEEK
louis
30 delhaize
WOENSDAG
DONDERDAG - VEGGIE
Mar
SLAATJE
VAN RUNDVLEES
met drie pepers
Eenvoudig
• 600 g rundsfilet
*2 el gezouten boter
•2 el gemengde pepers
(zwarte, witte en groene)
15 min
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Neem de
boter en het vlees uit de koelkast.
2. Plet de pepers en kneed de boter om ze zacht te maken.
Strijk de rundsfilet in met de malse boter en rol hem
voorzichtig door de mengeling van geplette pepers.
3. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven. Neem uit de oven,
omwikkel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Eenvoudig
4. Dresseer ondertussen de borden. Begin met de mesclun
en doe daarover de noten en de in twee gesneden
kerstomaten. Leg het in plakjes gesneden vlees in het
midden en werk af met de parmezaanschilfers.
5. Serveer met een vinaigrette en sneetjes geroosterd boerenbrood.
20 min
QUICHE
met snijbiet en ricotta
• 4 eieren
Garnituur
Droge vruchten (walnoten,
cashewnoten,...)
200 g mesclun (of veldsla
rucola,...)
• 250 g kerstomaten
• 80 g parmezaanschilfers
20 min
1 rol kruimeldeeg
150 g snijbietbladeren
400 g ricotta
45 min
30 cl vloelbare room
1 rode ul
50 g pijnboompitten
peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er
gaatjes in met een vork en laat 15 minuten blind bakken.
3. Snij ondertussen de ui in zeer fijne schijfjes. Zet weg.
4. Verwijder de nerven van de snijbietbladeren. Was
de bladeren en blancheer ze 2 minuten in gezouten
kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken.
5. Breek de eieren in een kom en voeg de room en de ricot-
ta toe. Kruid met peper en zout. Klop tot je een homogene
en gladde bereiding bekomt. Voeg de snijbietbladeren toe
en stort het geheel op de voorgebakken taartbodem.
6. Bestrooi met pijnboompitten en schijfjes ui
en plaats 45 minuten in de oven. Dien warm of
lauw op, met een slaatje met vinaigrette.