VRIJDAG
DESSERT
PAPILLOT
VAN ZALM
met groentetagliatelle
Eenvoudig
4 zalmhazen zonder vel
en zonder graten
• 2 wortelen
15 min
• 2 courgettes
• 1 citroen
10 MIN
Eenvoudig 110 min
olijfolie
fleur de sel en peper van
de molen
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de wortelen en was de courgettes. Schraap met een
dunschiller in de lengterichting over de courgettes en de
wortelen (zoals je ze zou schillen) om er tagliatelle van te maken.
3. Snij 4 blaadjes bakpapier uit en leg op elk ervan groente-
tagliatelle en een zalmhaas. Bevochtig met een beetje
citroensap en olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.
4. Plooi het bakpapier zorgvuldig dicht om de papillotten te
sluiten en plaats 10 minuten in de oven. Bestrooi met
fijngehakte peterselie en dien warm op.
1 L natuuryoghurt
• 250 g melk
•375 g vruchtvlees van
nectarines
peterselie, fijngehakt
bakpapier
USSTICKS
met yoghurt en nectarine
SH
•100 g honing
*10 ijsvormpjes (of 10 lege
yoghurtpotjes) + staafjes
1. Doe de yoghurt en de melk in een slakom. Meng
met de garde tot je een homogeen beslag bekomt.
2. Mix de nectarines met de robot en meng met het yoghurt-
melkmengsel. Voeg de honing toe en proef. Als je de bereiding
niet zoet genoeg vind, doe je er nog wat honing bij.
3. Verdeel de bereiding over de vormpjes
(zonder de staafjes). Plaats 2 uur in diepvries,
zodat je half diepgevroren ijsjes bekomt.
4. Neem de vormpjes uit de diepvries en steek
een staafje in het midden. Plaats de ijsjes opnieuw
in de diepvries, voor ongeveer 3 uur.
5. Hou de vormpjes net voor het opdienen even
onder warm water om het ijs los te maken.
louis
delta 31