Roulade van haantje
met pastinaak en kroketten
4
55’
Ingrediënten (4 personen)
Bereiding (50 min.)
• 1 roulade van haantje (freshmart)
• 2 pastinaken
• 500 g champignons
• 1 plantje platte peterselie
• 2 eetl. zure room
• 2 eetl. boter
• 420 g verse aardappelkroketten (freshmart)
• 50 g hazelnoten
• peper en zout
1. Verdeel 1 eetl. boter over de roulade, kruid met peper en zout. Bak ± 50 min. in de
voorverwarmde oven.
2. Kook intussen de pastinaak ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix tot
een gladde puree. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.
3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de champignons ± 5 min. op een hoog vuur.
Meng er de fijngesnipperde peterselie en de noten onder en breng op smaak met
peper en zout.
4. Bak de kroketten in de oven, airfryer of friteuse (instructies: zie verpakking).
5. Verdeel de pastinaakpuree in dikke strepen over de borden. Schik er 1 à 2 sneetjes
roulade op en lepel er de champignons over. Serveer met de kroketten.
Voorbereiding (5 min.)
- Hak de platte peterselie en de hazelnoten fijn.
- Schil de pastinaken en snij in gelijke stukken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
2de verpakking aan
- 50 %
Roulade van haantje
met cognac en rozijnen
-25 %: korting wordt automatisch
verrekend aan de kassa.
Voedingswaarden van het recept (per persoon)
energie 830 kcal • vetten 48 g, waarvan 16,8 g verzadigd • koolhydraten 37,9 g, waarvan
9,4 g suikers • vezels 7,4 g • eiwitten 57,8 g • zout 5,4 g
Exclusief.
bij OKay
The Potato Chef
verse voorgebakken
aardappelkroketten
12 stuks 420 g
9,50/kg
Château Croix de
Laborde 2019/2020
A.O.P. Haut-Médoc
75 cl
€
20,79/kg
€
Alle voordelen geldig met
3,99
€
6,99
€
Ons vakmanschap drink je met verstand.
12