NUTRI-SCORE
35
ABCDE
Rijstpannetje met champignons
en gebakken zeebaarsfilet
2de verpakking aan
- 50 %
Ingrediënten (4 personen)
• 250 g rijstmengeling (rode,
wilde en basmatirijst)
• 4 eetl. olijfolie
• 1 eetl. wittewijnazijn
1,5 blokje groentebouillon
• zwarte peper
• 4 zeebaarsfilets (freshmart)
• 400 g champignonmix
met kruiden
Boni Selection
zeebaarsfilets
• 100 g rucola
• 1 ui
2 stuks + 200
g
-25 %: korting wordt automatisch
• 2 teentjes knoflook
50 g parmezaan
verrekend aan de kassa.
€23,85 kg
• zout
Voorbereiding (5 min.)
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (30 min.)
1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
2. Voeg de rijst toe en meng goed. Verkruimel er het bouillonblokje
over en overgiet met 7,5 dl water. Breng aan de kook en laat 20 min.
sudderen op een zacht vuur.
3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak
de champignons 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg toe aan
de rijst en meng er de parmezaan onder.
4. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de zeebaarsfilets 2 min.
aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
Mix champignons e12,45ig
met kruiden
200 g
€2,49
El Coto Blanco
2020/2021
5. Meng de rucola met de wittewijnazijn en 1 eetl. olijfolie.
Kruid met zwarte peper en zout.
D.O.C. Rioja
Spanje
75 cl
6. Verdeel de rijst over de borden en leg er de zeebaars bovenop.
ELCOTO
Serveer met de rucola.
Voedingswaarden van het recept (per persoon)
energie 615 kcal · vetten 26,2 g, waarvan 7 g verzadigd . koolhydraten 47,9 g. waarvan 2,6 g suikers •
vezels 3,4 g• eiwitten 45,2 g • zout 5,4 g
€4,85
Ons vakmanschap drink je met verstand.
OKay 11