Bo
4
ge
zal
±2
20’
Scampibrochettes met
appelsalade en currydressing
Ingrediënten (4 personen)
• 500 g gemarineerde
scampibrochettes (freshmart)
• 300 g kerstomaatjes in tros
• 150 g kropsla met fijne kruiden
• 100 g rucola
• 1 grannysmithappel
• 1/2 citroen
• 2 eetl. Griekse yoghurt
• 1 eetl. mayonaise
• 1 koffiel. kerriepoeder
• peper en zout
Boni Selection
gemarineerde
scampibrochettes
3 stuks ± 250 g
Ontdarmd &
gepeld.
Bereiding (10 min.)
1. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, 1 eetl. citroensap en
het kerriepoeder.
2. Meng de kropsla en de rucola met de tomaten in een slakom.
Verdeel er de appelstaafjes over en druppel er de currydressing over.
3. Bak de scampibrochettes 2 min. aan elke kant op de BBQ of in
een grillpan en serveer samen met de appelsalade.
Voedingswaarden van het recept (per persoon)
energie 241 kcal • vetten 12,6 g, waarvan 2,5 g verzadigd • koolhydraten 8,7 g, waarvan 7,8 g suikers •
vezels 2,5 g • eiwitten 22 g • zout 1,6 g
14
27,95/kg
€
- 20 %
vanaf 1 stuk
Nieuw.
Boni Selection
rucola 100 g
12,90/kg
€
1,29
€
Domaine de Luzanet
2020/2021
I.G.P.
Côtes de Gascogne
75 cl
3,07
€
Ons vakmanschap drink je met verstand.
OPDRACHT-8088 1.1 Folder 11-22 NL.indd 14
Vi
vol
Voorbereiding (10 min.)
- Pers de halve citroen.
- Snij de appel in 4, verwijder het klokhuis en snij in dunne staafjes.
Besprenkel met wat citroensap.
- Snij de tomaatjes in 2.
Ve
27/04/2022 10:42