Gelakte kipkotelet met
witlof-sinaasappelslaatje
4 personen
. 25 min
8 kipkoteletten
1 el Spar amandelschilfers
3 takjes rozemarijn
1 sinaasappel
klontje Spar boter
lak:
100 ml Boni vloeibare
honing
50 ml citroensap
150 ml sinaasappelsap
50 ml zoete chilisaus
slaatje:
2 stronkjes Spar witlof
1 eetsinaasappel
Spar amandelschilfers
Boni olijfolie
1.
Lak: laat de honing met de zoete chilisaus en
het citroen- en sinaasappelsap inkoken tot een
halfstroperige laksaus.
2. Bak de amandelschilfers lichtbruin. Rits de
naaldjes van de takjes rozemarijn.
3. Spoel de sinaasappel en snij in fijne plakjes.
4. Bak de kipkoteletten krokant in boter, met
eventueel wat olie eraan toegevoegd.
5. Giet het vet weg en voeg de lak en
sinaasappelplakjes toe. Laat kort inkoken en
verdeel de rozemarijn en amandelschilfers
erover.
6. Slaatje: snij het witlof in de lengte fijn.
7. Snij de sinaasappel in partjes (= peler à vif) en
bewaar het sap.
8. Bak de amandelschilfers bruin.
9. Meng het gesneden witlof met de partjes
sinaasappel. Besprenkel met de olijfolie
en het sinaasappelsap. Werk af met de
amandelschilfers.
10. Schik de gelakte kipkoteletten met
sinaasappelschijfjes, rozemarijn en
amandelschilfers op een schotel. Schik het
witlof-sinaasappelslaatje op een ander bordje.
Serveer samen.
LeFort Bruin (9%)
• zoet, fruitig en zacht
• toetsen van chocolade en karamel
• karaktervol en volstrekt uniek
18
filmpje op
mijnspar.be