Toon je XTRA-app of -kaart aan de kassa en profiteer van deze kortingen
aan
tafel!
1 kg everzwijnstoofvlees
uit de
100 g Spar gerookte spekreepjes
300 ml wildfond
250 ml rode wijn (cabernet
sauvignon of merlot)
1 scheut cognac
70 g tomatenpuree
3 uien
250 g Spar champignons of
gemengde boschampignons
1 kleine teen look
3 el verse veenbessen
3 el geklaarde boter
1 el Boni mosterd
3 blaadjes laurier
2 takjes tijm
goulashkruiden
eventueel Spar room
Betty’s wildragout
4 personen • 3 u
1. Pel de uien en snij grof. Pel de look en snij in plakjes.
2. Borstel de champignons schoon en snij de grote exemplaren doormidden.
3. Verwarm de oven voor op 160°C.
4. Verhit de boter in een gietijzeren pot en bak het vlees
in porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pot en
hou opzij.
5. Bak de champignons goudbruin en haal uit de pot.
6. Roerbak de uien, spekreepjes en lookplakjes in het
braadvet. Roer de tomatenpuree erdoor en laat even
meebakken. Blus met cognac, rode wijn en wildfond.
Roer de mosterd erdoor.
veenbessen
Verenigde-Staten
€ 9,38/kg
3
19
1 stuk
champignons
België/Nederland
€ 3,56/kg
7. Voeg de tijm, laurier, veenbessen, champignons, het
vlees en het vrijgekomen vocht weer toe. Kruid met
peper, zout en goulashkruiden en breng aan de kook.
8. Dek de pot af en zet 1 u 30 min in de voorverwarmde
oven.
9. Haal het deksel eraf en roer de ragout stevig door
elkaar. Voeg indien gewenst room toe en zet het deksel
er half op.
10. Zet nog 1 u 30 min in de oven zodat de saus kan inkoken en het vlees botermals wordt. Kruid met peper en
zout.
11. Serveer met gefrituurde Pom’Pins of kroketjes.
089
250 g
everzwijnstoofvlees
2099
1899
kg
9