Rans
keuken
Hoe ziet je kookweek eruit?
“Door mijn job in de zorg varieert dat enorm.
Maar meestal kook ik thuis. Bij een vroege shift,
zorg ik ervoor dat het eten klaar is wanneer
mijn vriendin thuiskomt. Bij een late shift eet
ik ’s middags al warm. We wonen dicht bij onze
ouders en grootouders. Daar kunnen we zo’n
twee keer per week de voeten onder tafel
schuiven. Altijd lekker en gezellig.”
Waar let je op tijdens het winkelen?
“Op de prijzen en het duurzaamheidsgehalte
van producten. Het liefst seizoensgebonden
en onbewerkt.”
Wat is jouw ‘signature dish’ en wat
heb je altijd eens willen maken?
“Ik maak eigenlijk altijd iets anders, maar
pasta met mosselen of boeuf bourguignon zijn
gerechten die terugkeren op het menu. Ik zou
graag eens zelf ramen maken. Franse gerechten
zoals cassoulet of sole meunière staan ook op
mijn lijstje.”
Voor welk moment zoek je nog wat
extra recepten?
“Voor de drukkere momenten ben ik op zoek
naar een snelle, warme lunch die goed vult.”
Wat was jouw grootste keukenblunder?
“Overdrijven met de kruiding. Vroeger maakte
ik te zoute of pikante gerechten. Voor mij zat de
smaak wel goed, maar dan moest mijn vriendin
een boterham met kaas eten (lacht).”
Wat kies je?
Koud of warm?
Zoet of hartig?
Zuur of bitter?
Zacht of pikant?
24
Pasta, aardappelen
of rijst?
Vlees of vis?
Snel of traag?