Keuken:
Grieks
Deze Griekse klassieker
kan je maken met lam,
kip of rundvlees. Door
langzaam te garen blijft
je vlees zacht. Terwijl
trekken de smaken in de
Griekse pasta. Je kan de
Griekse pasta vervangen
door rijst.
Yoevetsi
4 personen . 40 min + oven: 2 u
1 kg Spar lamsstoofvlees
2 uien
3 tenen look
1 kl paprikapoeder
½ kl kaneelpoeder
1 kl Boni tomatenpuree
150 ml rode wijn
800 ml kippenbouillon
400 g Boni tomatenblokjes
1 kl bruine suiker
2 takken tijm
½ bosje oregano
160 g Boni Griekse pasta
100 g feta
Boni olijfolie
54
Keuken:
Hongaars
Comfort food
tot en met!
1. Pel de uien en snij in halve ringen.
Pel de look en pers fijn.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Verhit wat olijfolie in een stoofpot.
4. Bak het lamsstoofvlees mooi bruin
en schep uit de pot.
5. Bak de ui met de look glazig. Roer
het lamsvlees, paprikapoeder en
kaneelpoeder erdoor. Voeg de
tomatenpuree toe en roerbak 1 min.
Blus met de rode wijn en laat droog
koken. Doe er de kippenbouillon en
tomatenblokjes bij. Voeg de bruine
suiker, 2 takken tijm en 2 takken
oregano toe.
6. Dek af en zet 1,5 u in de voorverwarmde oven.
7. Roer de Griekse pasta erdoor en laat
nog 20 à 30 min afgedekt garen in
de oven. Kruid met zwarte peper en
zout.
8. Werk af met de overige oregano en
verkruimel de feta erover.
De oorsprong van dit
gerecht gaat terug tot de
9de eeuw. Pas eeuwen
later werd paprika ontdekt
en toegevoegd. Tip: werk
het gerecht af met zure
room. Je kan er ook rijst
bij serveren.
Goulash
4 personen . 50 min + koken: 2 u
1 dikke ui
2 tenen look
2 trostomaten
1 gele paprika
1 groene paprika
1 kg Spar varkensspiering met been
½ kl komijnpoeder
1 kl smaakverfijner
3 el mild paprikapoeder
1 el Boni tomatenpuree
2 l rundsbouillon
1 pastinaak
4 wortelen
1 kg Spar vastkokende aardappelen
1 bosje platte peterselie
½ Spar bruin brood
Spar ongezouten roomboter