SPAR folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 55 *

thumbnail - SPAR-aanbieding -  producten in de aanbieding - brood, zoete bataat, tomaten, limoen, rundvlees, melk, volle melk, suiker, tomatenpuree, gepelde tomaten, rijst, komijnpoeder, zonnebloemolie, pindakaas. Pagina 55.
55 / 101

* Geldig in volgende winkels SPAR

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
de wereld rond Beef domoda 4 à 6 personen . 1 u + koken: 2 u 1. Snij het been van de spieringen en snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. 2. Pel de ui en de look en snipper fijn. 3. Verwijder het kroontje uit de tomaten en snij in blokjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in grove stukken. 4. Bak de ui en de look glazig in boter of spekvet. Voeg de stukken tomaat en paprika toe. Laat 10 min rustig stoven. Roer wat zwarte peper, het komijnpoeder, de smaakverfijner en het paprikapoeder erdoor. 5. Voeg het vlees en tomatenpuree toe en blus met 2 l rundsbouillon. Laat 1 u 30 min koken onder deksel. 6. Schil de pastinaak en wortelen en snij in dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en snij in stukken. Voeg de pastinaak, wortel en aardappelen toe aan de goulash en laat 30 min sudderen zonder deksel. 7. Snipper de peterselie fijn en roer door de goulash. Kruid met zwarte peper en zout. 8. Serveer met enkele sneden bruin brood. 600 g Spar rundschenkel 1 ui 2 tenen look 2 rode chilipepers 1 groene chilipeper 1 rode paprika 2 el Boni tomatenpuree 400 g Boni gepelde tomaten 1 l rundsbouillon 2 wortelen 400 g zoete aardappel 1 kl suiker 300 g Boni pindakaas 150 ml Boni volle melk 1 limoen 200 g rijst zonnebloemolie Keuken: Gambiaans De vruchtbare grond in Gambia maakt het mogelijk om pompoenen en zoete aardappelen te telen. Ze spelen dan ook een hoofdrol in dit voedzame en toegankelijke nationale gerecht. 1. Pel de ui en de look en snij grof. 2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipepers en de rode paprika. Snij de rode paprika en 1 rode chilipeper grof en mix met de ui, look, tomatenpuree en ½ van de gepelde tomaten in een blender. 3. Snij het rundvlees in blokjes (stoofvleesgrootte). Verhit zonnebloemolie in een stoofpot. Bak het vlees mooi bruin. Voeg de gemixte groenten en de schenkel toe en laat enkele min sudderen. Blus met de rundsbouillon. Voeg de rest van de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. 4. Laat 1 u 30 min sudderen onder deksel. 5. Schil de wortelen en snij in stukken van 5 cm. Schil de zoete aardappelen, snij in grove stukken. Voeg samen met de wortels, overige rode paprika en groene chilipeper en de suiker toe aan de stoofpot. 6. Laat nog 30 min sudderen onder deksel tot de groenten gaar zijn. 7. Roer de pindakaas en melk erdoor en warm kort even op. Kruid met zout en limoensap. 8. Serveer met rijst. 55

Andere folders SPAR

Net binnengekomen folders