special
Gewokte spinazie met carpaccio van zalm,
unagi en wasabi
2 personen . 35 min
100 g Spar zalmhaasje
150 g Spar spinazie
1 avocado
1 kl wasabi
1 citroen
1 el Spar sesamzaadjes
1 el Boni droge uitjes
½ norivel
Boni sesamolie
Boni arachideolie
unagisaus:
100 ml sherry
100 ml Boni sojasaus
50 g bruine kandijsuiker
¼ blokje visbouillon
Unagisaus
Deze zoete Japanse saus
wordt vaak bij paling
geserveerd. Wedden dat ze
ook bij deze zalmcarpaccio
heerlijk smaakt?
1. Unagisaus: breng de sherry aan de
kook met de sojasaus, bruine kan
dijsuiker en het visbouillonblokje.
Laat sudderen tot een stroperige
saus. Haal van het vuur en laat
afkoelen. Bewaar in een spuitzak.
2. Pel de avocado en verwijder de
pit. Mix met de wasabi, enkele
druppels citroensap, zwarte peper
en zout tot een smeuïge crème.
Bewaar in een spuitzak.
3. Rooster de sesamzaadjes roerend
goudbruin in een pan zonder vet
stof. Stamp met de droge uitjes fijn
in een vijzel.
4. Verhit wat arachideolie in een pan.
Scheur het norivel in grove stukken,
leg in de warme olie en laat slinken.
Schep uit de olie en laat uitlekken
op keukenpapier. Kruid met zout.
5. Snij de zalm in flinterdunne plakjes.
6. Verhit 1 el sesamolie in een pan en
roerbak de spinazie tot die geslonken
is. Kruid met zwarte peper en zout.
7. Schik de spinazie op het bord en leg
de zalm erop. Spuit er dotjes wasa
bicrème bij. Strooi wat sesamcrum
ble op de zalm en leg de gebakken
nori erlangs.
8. Teken met unagisaus een hartje op
het bord en serveer.
23