passioneel product
Wist je
dat ...
savooikool de meest
winterharde kool is onder
de sluitkolen? Witte kool
en rode kool horen ook
tot die familie.
Aan de slag met savooikool!
Deze veelzijdige groente kan je wokken, koken in gezouten water, stomen of verwerken
in een soep of stoofpot.
Wil je de kool invriezen? Blancheer hem
dan eerst zo'n 5 minuten in kokend water
met zout. Laat hem vervolgens afkoelen in
ijskoud water en daarna goed uitlekken.
Savooi is ook heel lekker in een stamppot of
gevuld met gehakt of rijst. Zo krijg je heel
wat vitamine C, calcium, fosfor en kalium
binnen!
Klaarmaken:
1 Verwijder de minder
mooie buitenste bladeren.
SCAN & ONTDEK
2 Spoel de kool met koud
water en trek de bladeren
van de kool, net zoals bij
een krop sla.
3 Snij de harde middenkern
uit de bladeren, rol de bla
deren op en snij in repen.
Koken met
savooikool?
Ontdek alle recepten op
www.mijnspar.be.
41