5x véél
SOEPS
Pastinaaksoep
met crumble
van bloedworst
8 personen . 50 min
1 zak Spar groenten voor
fijnproeverssoep (400 g)
3 pastinaken
1 bloedworst
2 el paneermeel
1,5 l gevogeltebouillon
4 el Spar boter
1 el peterselie
1. Was, pluk en hak de peterselie
fijn.
2. Schil de pastinaken. Snij enkele
plakken van de pastinaak en hou
apart. Snij de rest in kleine stuk
ken.
3. Verhit 1 el boter in een kookpot.
Stoof de pastinaak samen met de
fijnproeversgroenten in de hete
boter. Bevochtig met de bouillon.
Laat 30 min zachtjes koken. Mix
de soep glad en kruid met peper
en zout.
4. Verwijder het vel van de bloed
worst.
5. Verhit 2 el boter in een anti
kleefpan. Verkruimel de bloed
worst in de pan en bak de worst
al roerend krokant. Voeg 2 el
paneermeel toe om een krokan
ter geheel te bekomen.
6. Breng water met zout aan de
kook en kook er de pastinaak
plakken in gaar. Giet af en laat
ze afkoelen.
7. Bak de plakken pastinaak krokant
in 1 el hete boter. Verdeel ½ van
de crumble van de bloedworst op
de pastinaakplakken en serveer
die naast de soep.
8. Werk de soep af met de rest van
de crumble en de gehakte peter
selie.
56
De bloedworstcrumble
geeft je soep een
verrukkelijke bite.