Maïssoep met puntpaprika en kippenballetjes
8 personen . 1 u
200 g kipfilet
1 Spar ei
2 dl Boni room
1 kleine kl sambal oelek
1 puntpaprika
1.
1 zakje Spar groenten voor
pompoensoep (400 g)
1 l gevogeltebouillon
2 Boni bio maïs bokaal 340 g
(met sap)
Snij de kipfilet in kleine stukken
en kruid met peper en zout. Mix
de kleine stukken fijn in een
hakmolentje. Voeg de sambal en
het ei toe en mix opnieuw tot
een homogene massa. Voeg 1 dl
room toe en mix alles nog eens
samen glad tot een mousse.
2. Breng water met zout net tot aan
het kookpunt.
3. Doe de kippenmousse in een
spuitzak en spuit kleine stukjes
mousse direct in het zachtjes
kokende water. Gaar de bolletjes
4 min en giet af.
4. Verhit boter in een kookpot.
Stoof de pompoensoepgroenten
in de boter.
5. Voeg de bokaal maïs met sap
toe aan de groenten. Bevochtig
met de bouillon en de rest van de
room. Kook 30 min op een zacht
vuur en mix de soep daarna glad.
6. Verwarm de oven voor op 170°C.
7. Gaar de puntpaprika 10 min in de
oven, haal ze eruit en draai in alu
miniumfolie. Laat 5 min afkoelen.
Verwijder het vel en de zaadjes
van de paprika en snij het vlees
in fijne repen.
8. Verhit boter in een pan.
9. Draai de kippenballetjes door de
bloem en bak ze krokant in de
hete boter.
10. Serveer de hete soep met de
balletjes en paprikaslierten. Werk
af met korianderblaadjes.
Een warme bron
van vitamine B,
vezels en mineralen.
58
enkele blaadjes
koriander
Spar boter
bloem
Graag ee n krokantje?
Bak stukje s chorizo in
de pan als garnituur.