5x soep
5x véél
SOEPS
Minestrone met Ebly,
gremolata, stokbrood
en rouille
4 à 6 personen . 45 min
1,5 dl groentebouillon
1 blik tomatenblokjes (300 g)
1 blikje tomatenpuree
1 zakje Spar groenten voor minestrone
½ zakje voorgekookte Ebly
met olijfolie (220 g)
½ bosje Spar peterselie
25 g Parmezaanse kaas
1 kl grof zout
1 citroen
3 el rouillesaus
1 Spar stokbrood
Boni olijfolie
cayennepeper
Gremolata is een frisse smaakmaker
van citroenzeste, knoflook en peterselie.
1. Verhit wat olie in een kookpot.
Stoof de minestronegroenten kort
en krachtig aan. Voeg de tomaten
puree toe en laat dit kort mee
stoven.
2. Giet de tomatenblokjes erbij en
bevochtig met de bouillon. Laat
kort opkoken. Kruid met zout en
cayennepeper.
3. Meng 5 min voor het serveren
de Ebly onder de soep.
4. Pluk, was en hak de peterselie fijn
zodat je 2 el bekomt.
5. Rasp de Parmezaanse kaas tot je
2 el bekomt.
6. Was en rasp de citroen.
7. Meng de geraspte Parmezaanse
kaas met de peterselie en de
citroenzeste (gremolata). Kruid
met grof zout.
8. Serveer de soep met de gremolata,
de rouille en het stokbrood.
61