Groe ne se lde r
vind je he t he le jaar
door bij je S par.
Tartaar van selder
met kappertjes
en bloody mary
kerstomaatjes
4 personen . 25 min
+ marineren: 1 nacht
2 stengels groene selder
2 stengels witte selder
2 el Boni kappertjes
3 takjes dille
1 doosje kerstomaten
1 kl tabasco
½ kl selderijzout
3 el vodka
2 el sherryazijn
2 el suiker
2 dl water
Boni olijfolie
Victoria (8,5%)
• sterk blond bier
• combineert subtiele bitterheid
met een droge afdronk
16
Ons vakmanschap drink je met verstand
1. Breng water aan de kook.
Kerf de kerstomaten met de
punt van je mes, laat 10 sec
onderdompelen in kokend
water en verfris direct in
ijswater. Pel de kerstomaten.
2. Meng de tabasco, sherryazijn,
suiker, water, vodka en selderij
zout en roer tot alle suiker is
opgelost.
3. Giet dit mengsel op de gepelde
kerstomaten en laat dit min
stens 1 nacht trekken.
4. Schil de nerven van de witte
en groene selder met een
dunschiller. Snij de selder in
zeer kleine dobbelsteentjes,
kruid met peper en zout.
5. Meng de kappertjes onder
de tartaar van selder. Werk
de tartaar op met olijfolie en
sherryazijn.
6. Verdeel de seldertartaar
over een schotel en schik de
kerstomaatjes erop. Serveer
met tomatensap of een echte
bloody mary.