Wortelsoepje met sinaasappel en visquenelles
6 personen
. 1u
1 el Spar boter
1 preistengel
1 ui
4 wortelen
10 g gember
1 kl kurkuma
1,5 l gevogelte
bouillon
150 g filet van
witte vis
1 eiwit
1 dl Boni room
2 dl water
100 g suiker
zeste van
½ sinaasappel
1.
E en alt e rnatief voor
de k lassie k e soep me t
balle tjes.
20
3 sinaasappelen
enkele takjes dille
klontje Spar boter
Snij met een dunschiller enkele slierten
schil van 1 sinaasappel. Snij deze slier
ten in lange julienne. Kook het water en
de suiker op en laat de julienne ± 20 min
zachtjes garen in de suikersiroop.
2. Rasp 1 sinaasappel met een dunne
rasp zodat enkel het oranje van de schil
loskomt en hou apart.
3. Snij alle sinaasappels à vif en snij alle
partjes daarna nog eens in 2. Bewaar
alle sap.
4. Pel de ui en snipper fijn. Was de prei,
schil de wortelen en snij alles in kleine
stukken. Stoof alle groenten samen in
hete boter. Bestrooi met de kurkuma
en bak deze kort mee.
5. Schil het stuk gember, snij het in kleine
stukken en voeg toe aan de groenten.
Voeg ½ van de sinaasappel à vif toe aan
de groenten. Bevochtig alles met de
bouillon en laat 30 min zachtjes koken.
Mix de soep en kruid met peper en zout.
6. Quenelles: snij de visfilet in kleine stuk
jes. Doe de vis in een blender, voeg peper
en zout toe en mix de vis fijn. Voeg het
eiwit en de sinaasappelzeste toe en mix
tot alles goed gemengd is. Voeg als laat
ste de room toe en mix tot een gladde
massa. Kruid met peper en zout.
7. Smeer een kleine braadslede in met boter.
8. Draai met 2 lepels kleine quenelles van
de vismousse en schik in de beboterde
braadslede. Overgiet met het sap van
de sinaasappel. Bedek met aluminium
folie en gaar de quenelles 10 min in een
voorverwarmde oven van 170°C.
9. Bak dan de visquenelles bruin in boter.
10. Verdeel de soep over de borden of
kommen. Schik de visquenelles in de
soep en werk af met de zeste van de
sinaasappel, enkele partjes sinaasappel
en takjes dille.