special
Opgeklopte fetadip
met gekonfijte
kerstomaatjes en
za’atar
4 personen . 30 min
250 g feta
6 el Boni Griekse yoghurt
250 g kerstomaatjes
30 g za’atar
1 Spar pitabroodje
Boni olijfolie
Boni vloeibare honing
enkele takjes verse oregano
1. Verwarm de oven voor op
200°C.
2. Halveer de kerstomaatjes
en leg ze in een ovenschaal,
besprenkel met 1 el honing en
2 el olijfolie. Kruid met peper
en zout en rooster gaar in
30 min.
3. Doe de za’atar in een komme
tje en roer er olijfolie door tot
een smeerbare pasta.
4. Snij een pitabroodje eerst
horizontaal middendoor en
dan in driehoekjes. Bestrijk
met za’atarpasta. Bak krokant
in de oven.
5. Klop de feta op met de
yoghurt en roer de fijngesnip
perde oreganoblaadjes erdoor.
6. Strijk de fetadip uit in een groot
bord en schep de tomaatjes
met jus erop.
7. Serveer met krokante stukjes
pita.
Voorzie een
extra bordje met
za’atar toastjes
want ande rs zullen
ze snel op zijn!
35