5x groot feest
Smartiestaart
met ballonvorm
6 personen . 1 u 30 min
4 Spar eieren
400 g suiker
160 g zelfrijzende
bloem
4 dl Boni volle
slagroom
1 vanillestok
4 el bloemsuiker
200 g fondant
chocolade
4 eiwitten
Smarties
olie
Spar boter
snuifje zout
extra:
springvorm
26 cm Ø
gasbrandertje
1 ballon
1.
2.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren en 150 g suiker samen
luchtig.
3. Meng de zelfrijzende bloem met het
snuifje zout en zeef. Spatel de gezeefde
bloem voorzichtig onder de luchtig
geklopte eieren tot alles is gemengd.
4. Boter de springvorm goed in. Giet het
beslag in de springvorm en bak 45 min
in de voorverwarmde oven.
5. Controleer de gaarheid van de cake door
er met een breinaald in te prikken, er mag
niks meer aan de naald blijven plakken.
6. Haal de biscuit uit de oven en laat afkoe
len. Maak daarna de springvorm los.
7. Snij de biscuit in 2 gelijke delen.
8. Klop de room met de vanille en 250 g
suiker luchtig en stevig. Meng een beet
je Smarties onder de slagroom. Smeer
de Smartiesroom tussen de 2 lagen bis
cuit. Laat alles afkoelen in de koelkast.
9. Klop het eiwit luchtig en voeg de bloem
suiker geleidelijk toe.
10. Smeer de buitenkant van de taart vol
ledig in met het eiwitschuim. Brand het
schuim bruin met een gasbrandertje.
11. Werk de onderkant van de taart af met
Smarties rondom.
12. Smelt van de fondantchocolade in
de microgolfoven. Voeg de rest van de
chocolade toe en roer volledig glad.
De truc
met de ballon
13. Blaas een ballon half op en besmeer
de ballon met olie. Giet de gesmolten
chocolade over de ballon en laat hard
worden. Laat de lucht voorzichtig uit de
ballon en maak de chocolade los.
14. Zet dit omgekeerd op de Smartiestaart
en vul met Smarties.
Deze taart is er eentje
met een extra verrassing.
Door een ballonvorm in
chocolade te maken, kan je
er extra Smarties of andere
snoepjes in kwijt.
73