SPAR folder - 01/03 - 31/03/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 95 *

thumbnail - SPAR-aanbieding - 01/03/2023 - 31/03/2023 -  producten in de aanbieding - champignons, kalfsvlees, beenham, ham, kaas, melk. Pagina 95.
95 / 109

* Geldig in volgende winkels SPAR

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
familiegeheim Orloffgebraad van Nele Feest of geen feest, het orloffgebraad van Nele brengt mensen samen en staat dus regelmatig op het menu. Het recept gaat drie generaties mee en de geur alleen al wekt onvergetelijke herinneringen op. Pure nostalgie voor heel de familie. Waar komt het recept vandaan? “Mijn oma maakte dit huisbereide orloffgebraad dikwijls klaar om de familie samen te brengen. Ze vond dat ontzettend belangrijk. Dat herinner ik me nog goed. Mijn oma vond dat ge­ rechten die veel bereidingstijd vragen veel zeggen over de moeite die je voor elkaar wil doen.” Wanneer komt het nu op tafel? “Als er feest is. Net zoals vroeger. Wanneer ik het klaarmaak, voert het mij automatisch terug naar de tijd van toen. Naar de familiemomenten met mensen die er nu niet meer zijn. De laatste keer dat ik het klaarmaak­ te was met Kerstmis.” . 1 u 20 min kalfsvlees: 600 kg Spar kalfsgebraad 2 tenen look 2 takjes tijm 1 takje rozemarijn 2 sjalotten 2 à 3 sneden Spar gekookte beenham 2 à 3 sneden Spar kaas Boni olijfolie klontje Spar boter kaassaus: 30 g Spar boter 40 g Boni bloem 750 ml Boni melk 200 g Spar gratinmix 3 zwarte peperbollen nootmuskaat blaadje laurier takje peterselie afwerking: 500 g Spar champignons Spar boter 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Breng de melk met de peper­bollen, laurier, peterselie en een mespunt nootmuskaat op een laag vuur aan de kook en laat 5 min sudderen. Kruid met peper en zout. Giet door een zeef en zet opzij. Verwarm de oven voor op 120°C. Kalfsvlees: kruid het kalfsgebraad met vers­gemalen zwarte peper en zeezout. Pel de sjalotten en snipper fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg een klontje boter, sjalot­ snippers, look, tijm en rozemarijn toe. Leg het vlees in een ovenschaal en giet het bakvocht, de kruiden, sjalotsnippers en look erover. Laat 1 u garen in de voor­ver­warmde oven (vlees tot kern­temperatuur 60°C), haal uit de schaal en laat afkoelen. Verhoog de oven naar 180°C. "Neem voldoende tijd om het klaar te maken én maak genoeg saus, want dat is de smeuïge smaak­ maker. De liefhebbers kunnen er ook een scheutje vermout aan toevoegen. Verder kan je dit gerecht het hele jaar door serveren: met wintergroenten of een fris slaatje." Ne le: “Dit ge re cht brengt me te rug naar al onze familie mome nt en.” Homemade orloffgebraad 4 personen Wat is het geheim? 9. 10. 11. 12. 13. 14. Snij het gebraad net niet door in plakken. Steek telkens een plakje kaas en sneetje ham ertussen. Schik in de ovenschaal. Kaassaus: smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor tot een roux. Giet de gearomatiseerde melk (stap 1) er beetje bij beetje bij en blijf stevig roeren tot een licht gebonden saus. Laat de kaas erin smelten en voeg indien nodig nog peper en zout toe. Giet de kaassaus over het gebraad, zet nog 5 à 10 min in de oven tot de plakjes kaas gesmolten zijn. Afwerking: borstel de champignons schoon, snij in plakjes en bak ze goudbruin in hete boter. Kruid met peper en zout en schep over het gebraad. Serveer met kroketjes. 95

Andere folders SPAR

Net binnengekomen folders