SPAR folder - 01/03 - 31/03/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 96 *

thumbnail - SPAR-aanbieding - 01/03/2023 - 31/03/2023 -  producten in de aanbieding - macarons, passievrucht, physalis, mango, crème, slagroom, gelatineblaadjes. Pagina 96.
96 / 109

* Geldig in volgende winkels SPAR

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
20 jaar ! r e i z e l bakp We bakten er wat van, de voorbije 20 jaar! Deze cijfertaart is onze kleurrijke, mooie én lekkere versie van ‘de kers op de taart’. En wees gerust: je kan deze taart met elke cijfer- of lettercombinatie namaken. Cijfertaart Bekijk de video! 16 à 20 personen . 50 min + koeling: 3 u + oven: 1 u zanddeeg: 750 g Boni bio bloem 300 g bloemsuiker 300 g Spar boter (heel koud) 6 g fleur de sel 3 Spar L eieren (180 g) 1 el vanille-extract mascarponecrème: 500 g mascarpone (koud) 1 l Boni room (40% VG) 50 g bloemsuiker 10 g gelatineblaadjes 1 vanillestok afwerking: 1 mango 2 passievruchten 4 physalis Spar macarons eetbare viooltjes extra: cijfer 2 en 0 met H 35 cm en B 23 cm spuitzak gladde spuitmond 10 à 13 mm Ø 96 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Zanddeeg: meng de bloem, de bloemsuiker en het zout met de keukenrobot. Voeg de koude boter in blokjes toe en meng tot je een zanderige textuur bekomt. Klop de eieren los met het vanille-extract. Voeg in 3 keer op lage snelheid toe aan de bloem. Stop meteen met mengen wanneer er zich een bol vormt. Verdeel het deeg in 4 en rol elke bol deeg plat uit (± 2 à 3 mm) tussen 2 vellen bak­ papier. Leg elk cijfer op het uitgerolde deeg en snij ze uit met een scherp mes. Je hebt 2x cijfer 2 en 2x cijfer 0 nodig. Laat het bakpapier op het deeg liggen en leg 30 min de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C. Haal het bakpapier van de cijfers en prik elk cijfer in met een vork. Bak elk cijfer 15 à 20 min in de voorverwarmde oven tot de koek goud­ bruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Mascarponecrème: week de gelatineblaad­ jes in een ruime hoeveelheid koud water. Verwarm 100 ml room met het merg uit de vanillestok tot de room begint te borrelen (niet koken). Los de uitgeknepen gelatine­ blaadjes en de bloemsuiker erin op. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Klop de mascarpone los, voeg eerst de room met gelatine en daarna de rest van de koude room toe. Zet dit mengsel minstens 3 u in de koelkast. Klop, net voor het opbouwen van de taart, de mascarponecrème op in de keukenrobot tot een stevige slagroom. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Leg van elk cijfer 1 stuk op een plaat en spuit dotjes van 2 cm op elk cijfer, start bij de buitenste contouren en vul daarna de binnenkant op met dotjes. Zet deze cijfers 15 à 20 min in de koelkast zodat de crème terug een beetje kan op­ stijven. Haal uit de koelkast en leg de cijfers op de plaats waarop je ze wil serveren. Leg het 2de cijfer boven op het eerste en spuit nu 3 rijen dotjes. Afwerking: snij de mango deels in plakjes (met de schil eraan) en deels in blokjes. Versier de cijfers met de mango, physalis, macarons, doorgesneden passievrucht en viooltjes. Zet de taart minstens 1 u in de koelkast voor je hem serveert.

Andere folders SPAR

Net binnengekomen folders