GEZINSKOKEN
FOODCOACH:
VEGGIE
VERSIE
Mengen is nog beter!
Combineer 200 g linzen met
200 g rijst en je eet alle essentiële
aminozuren.
– KIP
+ RIJST
Kook 500 g bruine
langkorrelrijst. Giet hem
af en voeg toe zodra de
paprika gaar is.
VEGGIE
VERSIE
– GEHAKT
+ LINZEN
Giet 400 g linzen
(blik) af en doe ze
samen met de knoflook
in de pan.
Nacho’s met gehakt en cheddar
6 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Makkelijk - €
2 teentjes knoflook
300 g gemengd gehakt
2 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
400 g tomatenblokjes (blik)
8 el rode kidneybonen (blik)
8 el maïskorrels (blik)
400 g tortillachips natuur
8 el geraspte cheddar
een paar plukjes peterselie
olijfolie
peper, zout
VOOR DE GUACAMOLE
2 avocado’s
2 el azijn
zure room
18
1 Verhit wat olijfolie in een kookpan. Pers er de
knoflook in en laat even fruiten. Voeg het gehakt
toe, bak het mee en kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Meng en laat nog kort
bakken. Giet er de tomatenblokjes, de bonen en
de maïs bij en laat sudderen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de chips
in een ovenschaal. Verdeel er het gehaktmengsel
over en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 10 à
15 min in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
3 Voor de guacamole: schep het vruchtvlees uit
de avocado’s, prak het grof en breng op smaak
met peper, zout en de azijn. Haal de nacho’s uit
de oven, bestrooi met de fijngehakte peterselie
en serveer met een beetje zure room en de
guacamole.
Carrefour Food Magazine | juni 2023
PER PORTIE
568 KCAL
35 G VETTEN
42 G KOOLHYDRATEN
5 G SUIKERS
7,3 G VEZELS
19 G EIWITTEN
Gevulde aubergines
op Griekse wijze
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 35 min - Makkelijk - €
4 aubergines I 2 sjalotten I 2 teentjes knoflook I 1 rode
paprika I 500 g kippengehakt I 400 g tomatenpuree I 1 tl
komijnpoeder I 1 el gedroogde tijm I ½ tl kaneelpoeder I
100 g schapenkaas I 2 tl bladpeterselie I een paar plukjes
verse tijm I olijfolie I peper, zout
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in tweeën, hol ze uit en leg het vruchtvlees
opzij. Leg de aubergineschalen in een ovenschaal,
besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en
zout. Bak ze in ongeveer 30 min gaar in de oven.
2 Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Haal
de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in
kleine blokjes. Fruit de sjalotten en de knoflook in
olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en laat op een
laag vuur meebakken. Meng er het gehakt onder
en laat meebakken. Voeg het auberginevlees, de
tomatenpuree, komijn, tijm en kaneelpoeder toe en
kruid met peper en zout. Laat 15 min sudderen.
3 Haal de aubergines uit de oven en vul ze met
het kippenmengsel. Verbrokkel er de schapenkaas
over en zet nog 10 min in de oven. Bestrooi voor het
serveren met gehakte peterselie en tijmblaadjes.
PER PORTIE
468 KCAL
30,2 G VETTEN
15,5 G KOOLHYDRATEN
13,2 G SUIKERS
8,1 G VEZELS
31 G EIWITTEN