Gevulde forel
met appelwatermeloensalsa
4 personen - Voorbereiding 25 min
Rust 1 u - Voorbereiding 15 min
Makkelijk - €
4 el verse oregano I 4 el bladpeterselie I
8 grote saliebladeren I 4 el tijmblaadjes I
2 teentjes knoflook I 1 citroen I 4 forellen I
olijfolie I peper, zout
VOOR DE SALSA
1 kleine watermeloen I 2 appels I 1 rode ui
I 3 el koriander I 1 el gember I 1 citroen I
1 el rietsuiker I 1 snuifje zout
Norbert Lejoly
Ardense forel van
Kwaliteitsketen
Carrefour
Forel uit de Ardennen dankt zijn
authentieke smaak aan het levende
water in de regio Malmédy. Daar
kweken de professionals van
kwekerij Gabriel hun forellen,
met het grootste respect voor de
Ardense vistradities. De vissen
profiteren er van perfecte
kweekomstandigheden, in dun
bevolkte bassins, in puur Ardens
water zonder risico op vervuiling.
De forellen krijgen voer dat rijk
is aan omega 3 en tarwemeel,
zonder ggo (< 0,9%) en zonder
kippeneiwitten.
1 Begin met de salsa. Verwijder de
pitten uit de watermeloen. Snij het
vruchtvlees van de watermeloen en
de appels in kleine blokjes. Snipper
de ui en hak de koriander fijn. Rasp de
gember en pers 1/2 citroen uit. Meng
alle ingrediënten voor de salsa en zet
minstens 1 u in de koelkast.
2 Hak de oregano, de peterselie en
de salie fijn. Meng 2 el olijfolie met alle
kruiden en pers er de knoflook bij. Snij
de citroen in schijven. Maak de forellen
schoon en kruid ze met peper en zout.
Leg ze open en vul ze met schijfjes
citroen en de kruidenolie. Sluit de vissen
weer en besprenkel ze met olijfolie.
3 Rooster de forellen op de barbecue
(eventueel met een visrooster). Serveer
ze met de salsa.
“Mijn kippen
worden
traditioneel
gekweekt met
respect voor
hun welzijn.”
Astrid Carton
Kweker van Kip van Weleer
van Kwaliteitsketen Carrefour
40
Carrefour Food Magazine | juni 2023